Maribo Minder

Hesteomgang bygget af Tekno

Hesteomgang bygget af Tekno

 

Kom og besøg Museum Lolland-Falsters nye særudstilling MARIBO MINDER på Stiftsmuseet i Maribo

 

En udstilling, der tager udgangspunkt i genstande og billeder, som museet har lånt af lokalbefolkningen. Den bevæger sig væk fra den traditionelle fortælling om en købstads opståen og udvikling og fokuserer i stedet på lokale emner og minder, set fra en meget personligt vinkel. 

 

“Udstillingen Maribo Minder tager udgangspunkt i genstande, som museet har lånt af lokale maribonitter. Igennem disse genstande kan vi fortælle nogle anderledes historier om Maribo by og livet på Lolland”, fortæller Alexandra Damgaard, historiker og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.  

 

Interiør fra udstillingen

 

Museet har holdt indsamlingsdage, hvor lokale borgere har kunnet aflevere genstande og interessante historier, der fortæller historien om DERES Maribo.  

 

“Ved at indlåne autentiske genstande fra byens borgere har Maribo Minder udstillingen fået en ny og anderledes vinkel. Dermed fokuserer vi ikke på hele byens udviklingshistorie som en traditionel museumsudstilling, men tværtimod på nedslag i tid og sted. På den måde får vi en meget personlig indgangsvinkel til fortællingen købstaden”, fortæller Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.  

 

Hvornår: 8. november 2019 - 29. februar 2020 i museets åbningstid