Mød stenalderpigen Lola

Rekonstruktionstegning af Lola

 

LOLA er en vildt flot og engagerende udstilling for både voksne og børn. Den viser nye og helt ukendte sider af menneskets liv i stenalderen for næsten 6000 år siden. Vi viser enestående fund fra Danmarks største stenalderudgravning og udstillingen har et oplevelsesspor specielt designet til børn. 

 

Da der er begrænset plads, anbefaler vi, at man køber billetter på forhånd.

 

Køb din billet her

 

Mød stenalderpigen Lola, hvis DNA forskere sensationelt har udvundet af en klump tyggegummi af birkebarksbeg. 

 

Lola levede for 5700 år siden. Vi ved hun var mørk i huden, havde mørkt hår og blå øjne. Vi ved, at hun havde spist gråand og hasselnødder, før hun tyggede på sit tyggegummi. Hun var bærer af kyssesyge og kunne ikke tåle mælk. 

 

Rejs sammen med Lola gennem de 1000 år af stenalderen, hvor mennesket skiftede erhverv fra jæger-samler til bonde. Se stenalderfolkets fiskegærder og deres fiskeredskaber, våben og smykker. Intet andet sted kan du se fodspor, som en stenalderfisker trådte i havbunden for 5500 år siden. 

 

Økse

 

Mød stenalderfolkets fascinerende verden gennem Lolas øjne. Oplev hvordan de jagede og fiskede og deres for os mærkelige ritualer, hvor de ofrede dyr og satte tænderne i skiver af ler. Det var dengang de første bønder bragte landbruget til Danmark hen over Østersøen. Lolland var porten til Skandinavien. Det var en brydningstid. Gamle levemåder, traditioner og skikke måtte vige for en ny livsstil, en ny ideologi og – måske – et nyt folk.  

 

Udstillingen formidler resultaterne af Danmarks største stenalderudgravning, ved Rødbyhavn Her har arkæologerne har gravet det, der svarer til 260 fodboldbaner forud for etableringen af tunnelen til Femern 

 

Kranier

 

Lola er støttet af Augustinus Fonden, Lemvigh Müller fonden og Lolland Kommune. 

 

Da der er begrænset plads, anbefaler vi, at man køber billetter på forhånd.

 

Køb din billet her