24. september 2020
Stiftsmuseet

Foto: Museum Lolland-Falster

Find Lolas kraftdyr

Vores allertidligste forfædre fra stenalderen levede i harmoni med naturen. De var afhængige af dens rigdomme. Derfor har Museum Lolland-Falster som noget nyt lagt hemmelige kraftdyr rundt i udstillingen. Men kan du finde dem? Kronhjorten står rank i skoven, mens hunden holder vagt i familien. Over dem alle svæver ørnen og holder øje. Hvilket dyr er dit kraftdyr?

 

“Med særlige UV-lygter skal børnene gå på jagt i udstillingen og finde Lolas kraftdyr.  Og det er med at se godt efter, for de er ikke lige umiddelbart til at spotte. Bagefter er der mulighed for, at man kan lave sit helt eget kraftdyr, som man kan tage med hjem. Men så er det jo spørgsmålet, om du er en mægtig kronhjort, en snu ræv eller en hurtig hare”, fortæller Rasmus Thorup Kildegaard, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Lola-udstillingen i Maribo fortæller den utrolige historie om, hvordan arkæologer fandt intakt DNA fra en pige. Hun levede for 5.000 år siden og har fået navnet Lola. Med hende som omdrejningspunkt fører udstillingen sit publikum ind i jægerstenalderens verden. Lola-udstillingen er museum på en ny måde, der i øjenhøjde kombinerer de autentiske fund med en rørende fortælling om Lola og hendes folk.

 

Museet følger regeringens retningslinjer for Covid-19, og da der er begrænset plads til aktiviteten, skal billetter bestilles på forhånd.  For at kunne holde afstand køber man billet til et bestemt tidsrum. Billetter kan bestilles her allerede nu.

 

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Hvornår: mandag d. 12. oktober kl. 10 og kl. 12.

Pris: entré voksne 65 kr., børn gratis. Materialepris 35 kr. pr. barn.