20. februar 2020
Stiftsmuseet

Foto:Clausens Kunsthandel

Sys Hindsbo udstiller på Stiftsmuseet i Maribo

I disse meget våde og mørke vintermåneder trænger vi til noget smukt, der kan lyse op og gøre hverdagens trummerum lidt mere interessant. Et sådant lys i mørket er der at finde på Stiftsmuseet i Maribo fra d. 4. marts, når tegner, grafiker og maler Sys Hindsbo udstiller sine værker.

 

Sys Hindsbo er først og fremmest tegner, også når hun arbejder inden for grafik og maleri. Man møder af og til farver i hendes tegninger og grafik, undertiden med symbolske undertoner, men de er altid underordnet tegningens præmisser. Selv i malerierne dominerer tegningen utvetydigt på trods af deres ellers iøjnefaldende maleriske kvaliteter.

 

Sys Hindsbo interesserer sig for skildringen af den menneskelige krop, ofte med referencer til den italienske renæssance. Hindsbos billedverden er præget af en monumentalitet i figurernes fastfrosne bevægelse. Hendes billeder er klare og saglige registreringer.

 

“Jeg glæder mig til at se Sys Hindsbos udstilling ”Figurer i Gemeng”, når den skal vises på Stiftsmuseet i Maribo, og jeg håber naturligvis, at der er flere, der har det på samme måde,” fortæller Alexandra Damgaard og fortsætter: “Som noget særligt er der i denne periode fri entré til museet og dermed også kunstudstillingen, da der på grund af opbygning af vores store nye stenalderudstilling godt kan være lidt hamren og banken i det gamle hus”.

 

Ferniseringen foregår onsdag den 4. marts kl. 12.00 på Stiftsmuseet i Maribo. Alle er velkomne til at deltage i ferniseringen.

 

Kunstneren vil være til stede. Der serveres et enkelt traktement.

 

Udstillingen er lavet i samarbejde mellem Maribo Kunstforening af 1947 og Museum Lolland-Falster.

 

Hvornår: 4. – 27. marts i museets åbningstid

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Pris: gratis adgang til Stiftsmuseet i denne periode