19. marts 2019
Stiftsmuseet

Maribo Sø, 31. juli 1910. Museum Lolland-Falster

Hvad husker du fra dit Maribo?

Museum Lolland-Falster er i fuld gang med en ny særudstilling Maribo Minder, der skal vises på Stiftsmuseet i Maribo til efteråret – og vi har brug for din hjælp!

 

“Udstillingen Maribo Minder tager udgangspunkt i lokalbefolkningens erindringer fra Maribo by. Om barndom, ungdom, arbejdsliv, fritid eller særlige begivenheder, der er foregået i livet eller byen”, fortæller Alexandra Damgaard, historiker og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Som en start på udstillingen afholder museet tre indsamlingsdage i foråret. Her er alle velkomne til at komme forbi med fotografier, malerier, legetøj eller arvestykker, som fortæller historien om DIT Maribo? Museet vil nemlig rigtig gerne låne dine minder til denne særudstilling.

 

“Ved at indlåne autentiske genstande fra byens borgere får Maribo Minder udstillingen en ny og anderledes vinkel end en traditionel museumsudstilling. Og vi er spændte på, hvilke genstande, historier og minder maribonitterne har lyst til at dele med museet”, fortæller Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Museet vil gerne høre og se jeres historier og jeres minder om Maribo gennem tiden på en af vores indsamlingsdage på Stiftsmuseet i Maribo:

  • Lørdag d. 6. april, kl. 10-14
  • Torsdag d. 2. maj, kl. 10-14
  • Mandag d. 27. maj, kl. 10-14

 

Læs mere her

 

For nærmere information kontakt udstillingsansvarlig:
Alexandra Damgaard ada@museumlollandfalster.dk / 25593454 eller Vibeke Knöchel Christensen avc@museumlollandfalster.dk / 52513188

 

Alle lånte genstande/billeder o.l. vil blive registreret og fotograferet til en online-udstilling her på Museum Lolland-Falsters hjemmeside – og Museum Lolland-Falster forbeholder sig retten til at udvælge de ’minder’, som skal indgå i særudstillingen Maribo Minder på Stiftsmuseet i Maribo.

 

Alle lånte genstande kan afhentes efter særudstillingen er slut og taget ned.

 

Hvornår: 6. april, 2. maj og 27. maj 2019, alle dage fra kl. 10-14
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: gratis