29. januar 2019
Stiftsmuseet

Udstillingen Lille Valdemars eventyr er illustreret af børnebogsillustratoren Lea Letén. (Illustrator: Lea Letén. Tilhører Museum Vestsjælland)

Lille Valdemars eventyr - en udstilling for de mindste

I udstillingen Lille Valdemars eventyr kan man møde Valdemar den Store, før han blev stor. Valdemar er 5 år og er lige kommet i pleje hos familien Hvide. Her møder han børnene Ingefred, Absalon og Esbern, som hjælper ham med at finde sin indre styrke igennem de nye venskaber.

 

“Udstillingen Lille Valdemars eventyr giver børnene en oplevelse af, at børn i middelalderen levede i andre rammer, fysisk og socialt, men at de, trods det, ikke er så forskellige fra børn i dag”, fortæller Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

 

Vigtigst af alt fortæller udstillingen en historie om venskab. Børnene skal som gode venner hjælpe lille Valdemar igennem hans eventyr, som er både uhyggelige og sjove. Valdemar har følgeskab af sin trofaste hund Saxo hele vejen igennem. 

 

“Historien om Valdemars unge år er konstrueret ud fra de historiske kilder. For at give fortællingen krop og sjæl, har børnebogsillustrator Lea Letén levendegjort børnene i historien på næsten to meter høje billedplancher”, fortsætter Anne Elmer.

 

Udstillingen er målrettet de mindste, og her er noget for både følelser, krop og sanser. For familier, der besøger udstillingen, er der en lille kurv med vejledning og materialer til forskellige aktiviteter, og i løbet af udstillingsperioden vil der være omvisninger med museets formidlere. De første af disse finder sted i vinterferien, tirsdag d. 12. og onsdag d. 13. februar, begge dage kl. 10.30 og 13.30.

 

Til børnehaverne er der udviklet et helt unikt eventyr sammen med museets formidlere, som kan bestilles hos museet. Hør om dette tilbud på booking@museumlollandfalster.dk.

 

Udstillingen, der er produceret af Museum Vestsjælland, åbnes af børn fra daginstitutionen Børnebakken torsdag d. 7. februar kl. 11,”  afslutter formidleren, der glæder sig til at slå dørene op til den nye børneudstilling på Stiftsmuseet i Maribo.

 

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: fra 7. februar 2019 – 7. januar 2020
Pris: alm. entré, voksne 50 kr., børn u/18 år gratis. Der kan forekomme forhøjede entrépriser i forbindelse med arrangementer eller lignende.