Herregård & Landskab Lolland

Illustration - Allé

 

En række af de lollandske herregårde har i det sidste årti igen markeret sig i landskabet og er gået foran i udviklingen på Sydhavsøerne. Ved at satse på en specialproduktion eller ved at åbne for alternative indtjeningsmuligheder har flere af de store gårde atter gjort sig til vækstdynamoer i lokalsamfundene. En position som herregårdene historisk har indtaget, og som ikke blot knytter nutidens aktiviteter sammen med fortiden men også viser, at Lolland endnu er et ægte herregårdsland.

 

Med afsæt i Lollands frodige natur, herregårdenes historiske rolle og nytænkende brug af gårdenes store bygningsmasse har flere af Lollands herregårde vist nye veje for udviklingen og brugen af et af øens største kulturhistoriske aktiver - herregårdsarven - på en ny og dynamisk måde.

 

Med projektet HERREGÅRD & LANDSKAB LOLLAND er tanken ikke blot at knytte seks af de markante herregårde sammen, men også at formidle de talrige historiske og nye spor i landskabet, som Lollands hen ved 45 herregårde har efterladt sig.

6 Herregårde
10 temaer
Udstillingen
Om projektet