16. January 2020
Reventlow Museet

Tehuset i Reventlowparken dækket med sne. Foto: Mogens Warrer

Vinterfortællinger ved ilden

Kom med på en lang gåtur i Reventlowparken, hvor Louise Sebro, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, fortæller om parken og de aktiviteter, der i gamle dage knyttede sig til naturen på landet. Gåturen ender ved caféen, hvor ilden knitrer i den gamle jernovn, og der fortælles flere historier om vinterlivet på herregårdene.

 

“Reventlow-Museet er i princippet lukket for sæsonen på grund af årstiden. Men det er ikke noget nyt,” fortæller Louise Sebro og fortsætter: “Mange godsejere blev i byerne med deres familie om vinteren. Det kunne nemt blive for koldt og besværligt at befinde sig på landet, omgivet af ikke andet end golde stubmarker.”

 

Eftermiddagens fortællinger vil berette om det hårde liv i de små huse i skoven, hvor krybskytteri blev en del af overlevelsen, om isfiskeri og indsamling af brænde og om, hvordan store isblokke blev transporteret til ishuset. Og ikke mindst om livet i de fine stuer hos godsejeren og hans familie, som ofte blev i byen om vinteren. Men for nogle var livet på landet det dejligste liv, man kunne tænke sig. De valgte at blive på landet om vinteren og gjorde sig ikke til i de københavnske palæer.

 

“Det har været en stor kontrast for de herskabelige familier, når de skiftede de mondæne storbypalæer ud med deres øde beliggende herregårde. Ikke mindst for familien Reventlow, som havde et stykke til de nærmeste naboer. Men at vågne op i den smukke empirebygning, når årets første frost har dækket parken, må have været et fantastisk syn, og noget jeg bestemt ville bruge som et argument for at være på landet om vinteren. Om parken er dækket med sne eller frost d. 2. februar ved kun vejrguderne, men stemningen og skønheden er fantastisk lige meget hvad,” afslutter Louise Sebro.

 

Da der er begrænset antal pladser, skal billetten købes på forhånd.

 

Køb din billet her

 

Hvor: Caféen ved Reventlow-Museet, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L

Hvornår: søndag den 2. februar kl. 14-16

Pris: 90 kr. inkl. kaffe og kage