13. January 2020
Reventlow Museet

Udstillingen Stilleben på bordet trak mange gæster til Reventlow-Museet Pederstrup i 2019. Foto: Ingrid Riis Hovgaard.

Besøgstallet toppede på Reventlow-Museet i 2019

I 2019 lagde 3027 gæster vejen forbi Reventlow-Museet Pederstrup, hvilket er en fremgang i besøgstallet på godt 60 procent sammenlignet med 2018.

 

Louise Sebro, der tiltrådte som Leder af Reventlow-Museet i 2019, er jublende glad for de flotte besøgstal. De skyldes især succesudstillingen ”Stilleben på bordet”, som blev vist sommeren over, og hvor seks kvindelige godsejere fra Lolland fortalte om moderne godsejerliv gennem seks dækkede borde.

 

Hun fortæller, at udstillingen allerede fra første dag var en publikumsmagnet, og museet måtte holde ekstra åbent for at imødekomme den store interesse.

 

Borde skabte liv

Personligt glæder Louise Sebro sig over, at bordene skabte liv i Pederstrups sale.

 

- De var mere en blot pænt dækkede borde. De rummede hver især en personlig fortælling, som gennem porcelæn og personlige genstande fortalte om seks moderne familiers liv og hverdag, siger Louise Sebro.

 

Udstillingen, der var en del af det store internationale EU-projekt ”South Baltic Manors”, har inspireret til at gå anderledes veje i formidlingen.

 

- Vi vil i år som noget nyt genskabe C.D.F. Reventlows spisestue, som den kunne have set ud i begyndelsen af 1800-tallet, men vel at mærke med genstande fra tiden og tidstypiske kopier, så museumsgæsterne kan sætte sig til bords og føle og mærke på de udstillede genstande, siger Louise Sebro og fortsætter:

 

- Det er planen, at Reventlow-Museet med tiden bliver til et sted, hvor man går på opdagelse med sine sanser, frem for et sted man går rundt og betragter.

 

Røggasskader udbedres

Året 2019 bød også på dramatiske begivenheder, da en røggaseksplosion i oktober ramte Pederstrups oliefyr. Heldigvis var skaderne få. De begrænsede sig til harmløse røgskader i kælderen og nogle sætningsrevner i en skorsten og en væg.

 

I løbet af de kommende måneder lægges jernarmering i den skadede væg, som derefter pudses op sammen med skorstenen, hvis Isokern ikke har taget skade.

 

Den anden maj slår Reventlow-Museet dørene op for den nye sæson, og allerede to dage senere løber forårets store satsning med alsang i parken af stablen. Det sker 4. maj på aftenen for Danmarks befrielse. Flere kor fra Lolland-Falster deltager, og forhåbentlig har mange lyst til at møde op og synge med i den lyse forårsaften. Alsangsarrangementet er et samarbejde mellem Reventlow-Museet, Reventlowparkens Støtteforening og Lolland Musikskole.