29. August 2019
Reventlow Museet

Frederiksdal Gods’ borddækning i Reventlow-Museet Pederstrup særudstilling ‘Stilleben på Bordet – en moderne fortælling om herregårde’. Foto: Ingrid Riis

Kvinder, vin og herregårde – en eftermiddagssalon med samtale og vin

Hvad var forventningen til fruerne på de danske herregårde i gamle dage – og hvad er den i dag? Er det anderledes at bo på en herregård end på så mange andre måder? Og hvordan lever man op til forventningen om, hvad det vil sige at være en del af det arbejdsfællesskab, som en herregård er – og var?

 

Hør Mette Rix Krabbe fra herregården Frederiksdal og museumsinspektør Louise Sebro i en samtale om kvindernes rolle på herregårdene før og nu.

 

“Tidligere tiders herregårdskvinder har i langt højere grad end vi normalt går og tænker, taget aktiv del i driften af både jord og ejendom. Det traditionelle billede af herregårdsfruen som en pyntegenstand er for ensidigt – de har været meget mere end bare det, både som fruen på herregården og også som enker eller ene-ejere”, fortæller Louise Sebro, museumsinspektør på Museum Lolland-Falster.

 

“Det er en anden måde at bo, leve og arbejde på,” supplerer Mette Rix Krabbe fra Frederiksdal Gods, “idet man ikke blot er husejer i typisk forstand – men i stedet er en del af et samlet billede, hvor arbejdsliv og privatliv smelter sammen og trækker linjer og billedlige forestillinger fra tidligere tider”.

 

Vi skyder salonen i gang med en introduktion og smagning af nogle af Frederiksdals prisbelønnede kirsebærvine, hvortil Susanne Bruun, som tidligere har stået for caféen på Reventlow-Museet Pederstrup har kreeret en lille servering af smagsprøver, der matcher vinene. Undervejs vil man høre om vinene og om, hvordan traditionen for kirsebærvin har dybe rødder i den danske gastronomiske historie.

 

Entré til Reventlow-Museet Pederstrup er inkluderet i prisen.

 

Billetter kan købes på Billetto

 

Hvis du er medlem af CulturePoint får du 10% i rabat på billetprisen.

 

CulturePoint er et fællesskab for kulturoplevelser på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster. Her kan du få inspiration til et besøg hos de mange kultursteder i områderne, optjene kulturpoint mv. CulturePoint er et samarbejde mellem Museum Lolland-Falster, Museum Sydøstdanmark, Østsjællands Museum, VisitSydsjælland-Møn og VisitLolland-Falster. Det er gratis at oprette en bruger på www.CulturePoint.dk.

 

For nærmere information om arrangementet, kontakt Museumsinspektør Louise Sebro på los@museumlollandfalster.dk eller 25 59 34 57

 

Hvornår: 22. september kl. 15 - AFLYST

Hvor: Reventlowmuseet, Pederstrup.

Pris: 350 kr.