27. August 2019
Reventlow Museet

Billede fra udstillingen “Stilleben på Bordet – en moderne fortælling om herregårde”. Fotograf Ingrid Riis.

Bord dæk dig - en salonaften om borddækningens historie

Har du nogensinde tænkt på, at du ved de fleste festlige lejligheder spiser på russisk manér? Og kunne du tænke dig at høre om, hvad det egentlig betyder, og hvorfor vi ikke længere spiser på fransk?

 

“På C.D.F. Reventlows tid, i begyndelsen af 1800-tallet, var indførelsen af den russiske servering blot et af tidens modeluner, som skulle vise sig at holde ved. Det var også på hans tid, at levende blomster fandt vej ind på de dækkede borde, og at gæster holdt op med selv at medbringe bestik til middagsselskaber,” fortæller Louise Sebro, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Til denne salonaften fortæller museumsformidler Anne Elmer og museumsinspektør Louise Sebro om borddækningens historie og viser spændende genstande frem. Aftenen indledes med et besøg i udstillingen “Stilleben på Bordet – en moderne fortælling om herregårde”, hvor seks kvinder fra lollandske herregårde med brug af arvestel, historisk sølvtøj og kreative indslag har dækket hver deres bord, som fortæller om, hvordan det er at være kvinde på en herregård i dag.

 

Under det efterfølgende foredrag vil der blive serveret kaffe og kage, og gæsterne skal selv prøve at folde servietter efter gamle opskrifter.

 

For nærmere information kontakt:
Louise Sebro, museumsinspektør på 25 59 34 57 / los@museumlollandfalster.dk eller

Anne Elmer, formidler, 51 21 25 13 / ae@museumlollandfalster.dk

 

Køb billetter via Billetto

 

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Hvornår: 12. september 2019 kl. 19-21
Pris: 100 kr.