13. June 2019
Reventlow Museet

Reventlow-Museet Pederstrup slår dørene op til 7 rundvisninger hen over sommeren. Foto: Ingrid Riis.

Til bords med herregårdene

Kom med, når Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster, viser rundt i Reventlow-Museets kommende særudstilling Stilleben – en moderne fortælling om herregårde torsdage hen over sommeren.

 

Udstillingen viser seks moderne kvinders bud på en borddækning med genstande, der har relation til deres bolig, herregårdene og godsernes virke i dag. De seks kvinder, der deltager i særudstillingen, er Stephanie Knuth fra Knuthenborg, Christel Lüttichau fra Søholt, Sisse Graum Jørgensen fra Søllestedgård, Susanne von Rosen fra Vindeholme, Marie-Pierre Boel Andresen fra Kærstrup og Mette Rix Krabbe fra Frederiksdal.  

 

"På seks borde, der er placeret rundt i stuerne i museets hovedbygning, dækker de seks kvinder hver deres bord, som repræsenterer deres liv og virke lige nu”, fortæller Anne Elmer. “Som oftest koncentrerer vores omvisninger sig om livet på Pederstrup i 1700-tallet, så jeg glæder mig til denne sommer at kunne videreformidle de fortællinger, som vores seks gæster har lagt i deres borddækninger om livet på godserne i dag. Og så får vi jo også et smugkig på dette års Lys over Lolland, da der i udstillingen indgår en særlig papirklipinstallation af Steen Koerner Studio,” slutter Anne Elmer.

 

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Pris: 25 kr. når almindelig entré er betalt. Entré 50 kr. for voksne, børn gratis
Hvornår: alle torsdage fra d. 27. juni til 8. august fra kl. 14