02. May 2019
Reventlow Museet

Foto: Christian Lindgren

Bibel, kvindelige godsejere, kunst og stilleben

Skodderne er åbnede, græsset er slået og traditionen tro slår Reventlow-Museet Pederstrup dørene op til en ny sæson den første lørdag i maj.

 

Her er der mulighed for at inspicere en helt særlig bog, som museet erhvervede sig sidste år, hvor en omkring 370 år gammel rejsebibel vendte tilbage til Reventlow-Museet. Biblens første ejer var Anne Sophie Ulfeldt, niece til landsforræderen Corfitz Ulfeldt, og det var sandsynligvis hende, der første gang bragte biblen til Sydhavsøerne. Hun ledsagede nemlig kongedatteren Leonora Christina, da hun flyttede fra fangenskabet i Blåtårn på Københavns Slot og ind i det nedlagte kloster i Maribo. Men Lolland skulle imidlertid ikke blive biblens permanente opholdssted endnu.

 

“Biblen skulle ud på en længere rejse rundt i det ganske land, inden den igen endte på Lolland og i familien Reventlows eje. For dog igen at blive solgt på auktion i 1930’erne, hvor familien solgte ud af deres lollandske besiddelser,” fortæller Ulla Schaltz, museumsdirektør ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: “Bogens lange rejse kan man læse mere om i udstillingen, hvor det smukke tobindsværk naturligvis er udstillet. Bøgerne kan opleves fra den 4. maj og frem til den 16. juni.”

 

Men dette er ikke det eneste nye, der sker på udstillingsfronten i denne sæson. D. 21. juni åbner udstillingen Stilleben – en moderne fortælling om herregårde, som bringer syv kvindelige godsejeres liv og virke i spil gennem kreativ borddækning. Udstillingen viser de mange variationer af nutidens godsejerliv, hvor mange har erhverv ved siden af det traditionelle landbrug. Udstillingen er en del af museets deltagelse i projektet South Baltic Manors. Et Internationalt projekt, der arbejder med revitalisering af herregårdskulturturisme. “Vi skal naturligvis nok løfte sløret for flere detaljer inden længe, men jeg kan roligt sige, at I kan glæde jer til denne udstilling. Det bliver en noget utraditionel museumsudstilling,” fortsætter Ulla Schaltz.

 

Der er i år ændret lidt på åbningstiderne på Reventlow-Museet:

4. maj - 20. juni: lørdag og søndag: 12 – 17
21. juni - 31. august: onsdag - søndag: 12 – 17
1.- 30. september: lørdag og søndag: 12 - 17

 

“Endelig kan  jeg også fortælle, at Reventlow-Museets butik har fået en makeover. Så I kan bestemt også glæde jer til at gå på opdagelse der,” afslutter Ulla Schaltz.

 

Uden for hovedhuset kommer der også til at ske spændende ting. I Parken udstiller kunstnergruppen In Situ Lolland, som igen i år har samlet en gruppe af professionelle kunstnere til at lave årets udstilling. En stor del af kunstnerne er som sædvanligt lokalt forankrede, men i år arbejder de lokale også i samklang med kunstnere fra andre dele af landet. Udstillingen kan opleves fra 5. maj i Reventlowparken.

 

I Ridehuset kan man opleve Kunstudstilling LF 2019 Billedligt talt. Her udstiller den faste gruppe af kunstnere fra Lolland-Falster, med gæster fra Berlin og fra det øvrige Danmark, maleri, grafik, skulptur og keramik. Der er fernisering lørdag den 18. maj kl. 14 – 17, og der er fri adgang til ferniseringen. Udstillingen kan opleves i perioden søndag den 19. maj - søndag den 16. juni. Den er åben tirsdag-søndag kl. 11 - 16. Entré 30 kr. Se mere på www.kunstudstillinglf.dk.

 

For yderligere information, spørgsmål og interview kontakt:  
Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster på asm@museumlollandfalster.dk / 2559 3456

Hvornår: Reventlow-Museet holder åbent fra 4. maj 2019
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: almindelig entré, voksne 50 kr., børn u/18 år gratis. Der kan forekomme forhøjede priser i forbindelse med arrangementer de pågældende dage.