29. April 2019
Reventlow Museet

Erfaren slotsfrue indtager Reventlow-Museet Pederstrup

Museum Lolland-Falster har ansat den 46 årige historiker og ph.d. Louise Sebro. Hun tiltræder 1. maj stillingen som museumsinspektør med ansvar for Reventlow-Museet Pederstrup.

 

Louise Sebro har stor erfaring med formidling af herregårdsliv. Hun kommer fra en ansættelse på Nationalhistorisk Museum Frederiksborg. Inden da var hun fra 2011 – 2017 deltidsansat som museumsleder på Herregårdsmuseet Selsø Slot, hvor hun havde ansvar for formidling, udstillinger samt fundraising og administration.

 

Samtidig var Louise Sebro ansat i en halvtidsstilling på Nationalmuseet, hvor hun blandt andet forskede i kolonihistorie. Hun er medforfatter til bindet om Vestindien i forlaget GADs kolonihistorie, som udkom i 2017.

 

Louise Sebro ser frem til at få ansvaret for Reventlow-Museet Pederstrup.

 

- Pederstrup er et fascinerende sted, som rummer essensen af danmarkshistorien koncentreret på et enkelt sted, og jeg glæder mig til at udfolde Pederstrups mange historier, siger Louise Sebro.

 

Direktør for Museum Lolland-Falster, Ulla Schaltz, glæder sig over, at hun har fået Louise Sebro til Museum Lolland-Falster.

 

- Med sin baggrund inden for herregårdskultur og erfaringer fra andre slotte er Louise Sebro det helt rigtige valg til stillingen, og jeg glæder mig til sammen med hende at løse de mange opgaver, der venter, siger Ulla Schaltz.

 

En af de større opgaver er Interreg-projektet South Baltic Manors, som skal formidle herregårdenes kulturhistorie for turister og bruge herregårdene som afsæt for attraktive turisme- og kulturtilbud.

 

Louise Sebro deltager i Reventlow Parkens Støttekreds generalforsamling den 1. maj.