05. April 2019
Reventlow Museet

Klar til picnic i parken

Støttekredsen skriver:

Reventlowparken ved Pederstrup er forårsklar med 15 helt nye bord-bænksæt, som netop er blevet opstillet. Det er Reventlowparkens Støttekreds, som under overskriften "Picnic i Parken" har taget initiativ til at udskifte de gamle, nedslidte borde og bænke.

 

Det sker netop i år, hvor man sankthansaften kan fejre at det er 80 år siden herregårdsparken for første gang blev åbnet for offentligheden. Året efter åbnede mindemuseet for statsmanden C.D.F. Reventlow i Pederstrups hovedbygning.

 

- Reventlowparken rummer noget af det smukkeste natur, vi har på Lolland, og benyttes i udstrakt grad til en frisk spadseretur, hundeluftning, leg eller en udflugt med madkurven. Derfor søgte støttekredsen Lolland Kommunes landsbypulje 2018 om penge til formålet, og vi var glade for at kommunen gerne ville bakke op,  fortæller støttekredsens formand, Mogens Warrer.

 

- Vi er særligt glade for, at tre af de 15 bord-bænksæt er specielt bygget til kørestolsbrugere, idet bordpladen er forlænget i begge ender. Mange plejecentre kører udflugter i mindre busser med deres kørestolsbrugere, og dem er Reventlowparken nu i stand til at servicere, tilføjer han.

 

De solide borde er bygget af 45 mm planker i douglasgran og er foreløbig placeret forskellige steder i parken. De er samlet af det kommunale Træningscenter Krogsbølle i Nakskov.

 

Støttekredsen har cirka 400 medlemmer og vil i forbindelse med den store sankthansfest i år fejre 80-året for parkens åbning. Reventlow-Museet åbner 4. maj, og samtidig vil man som de foregående år kunne nyde en udstilling i parken af skulpturer, skabt på stedet af kunstnere fra foreningen In Situ, og i ridehuset åbner Kunstudstilling LF 18. maj.

 

Kontaktperson: Mogens Warrer, 4160 1387