Pressemeddelelse 29. september 2020

I uge 42 kan du i Museum Obscurum komme helt tæt på hekse, trolddom og magi, når vi afholder temarundvisninger. Billetter til rundvisningerne skal bestilles på forhånd via museets hjemmeside: www.museumlollandfalster.dk.

Mystisk og magisk efterårsferie

I uge 42 kan du i Museum Obscurum komme helt tæt på hekse, trolddom og magi

Tror du på hekse og troldmænd? Er der mere mellem himmel og jord? Og går du og venter på dit optagelsesbrev til et nyt liv på en troldmandsskole? Ja, så er efterårsferien i Museum Obscurum lige noget for dig. Her sætter vi nemlig fokus på den magiske verden med seks rundvisninger.

Hekse og trolddom
Kom med på en rejse tilbage til 1600-tallets Danmark, hvor et dårligt rygte eller en nabos anklage kunne betyde, at man endte på bålet – dømt som heks.

Hør om ét af de mørkeste kapitler i Danmarkshistorien, der også satte sine spor i Nykøbing Falster. Hvem var heksene i 1600-tallet? Hvorfor gad retsvæsnet lytte til anklager om trolddom, sort magi og besværgelser? Og hvorfor stoppede hekseforfølgelserne?

Kom med på en spændende, tankevækkende – og måske lidt uhyggelig – rundvisning!

Hvornår: 12. og 14. oktober, begge dage kl. 13-14

Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.

Pris: voksne 90 kr., børn u/18 år 25 kr.

NB.: Der er et begrænset antal pladser til rundvisningerne. Billetter skal derfor købes på forhånd via museets hjemmeside: www.museumlollandfalster.dk

Harry Potter-tema

Hekseri, trolddomskunst og magi har gennem århundreder delt samfundet – for var udøverne på de godes eller de ondes side?

Dette spørgsmål dykker vi ned i på denne rundvisning i Museum Obscurum, hvor vi drager paralleller til vores egen lokale dømte heks, Anne Palles, og ikke mindst den magiske verden, hvor troldmanden Harry Potter og heksen Hermione Granger svinger deres tryllestave. For både i fantasiens og den virkelige verden er der stærke og magtfulde personligheder, men det er ikke altid, at de har samme opfattelse af rigtigt eller forkert, godt eller ondt. Og når personerne støder sammen, hvem eller hvad er det så, der bestemmer udfaldet?

Vi håber naturligvis på, at det gode sejrer over det onde, men sådan er det desværre ikke altid. Nogle gange kræver det sine ofre, inden det onde kan jages på porten.

Hvornår: 13. og 16. oktober. Der er to rundvisninger pr. dag: hold I: kl. 13.00-13.45 og hold II: kl. 14.00-14.45
Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Pris: voksne 90 kr., børn u/18 år 25 kr.

NB.: Der er et begrænset antal pladser til rundvisningerne. Billetter skal derfor købes på forhånd via museets hjemmeside: www.museumlollandfalster.dk

For yderligere information og interview kontakt: Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør på 25593456 / asm@museumlollandfalster.dk

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebillede:

Børn i udstillingen

Foto: Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld