Pressemeddelelse 9. juli 2020

Sommerferien er over os, men det er ikke længe siden, at De gamle Huse - frilandsmuseet i Maribo genlød af børnestemmer fra de lokale skoler, børnehaver og SFO’er.

Udeskole på museum – en stor succes

Lokale børn og unge har brugt De gamle Huse til udeundervisning under Corona-nedlukningen

Sommerferien er over os, men det er ikke længe siden, at De gamle Huse - frilandsmuseet i Maribo genlød af børnestemmer fra de lokale skoler, børnehaver og SFO’er. Museum Lolland-Falster havde nemlig valgt at stille De gamle Huse til rådighed til brug i udeundervisnings-øjemed.

“Jeg kontaktede skoler og børnehaver i Maribo-området i begyndelsen af maj og fortalte, at de kunne bruge De gamle Huse til udeundervisning, hvis de have brug for at komme ud af de trange undervisningslokaler. Og det må man sige, at de tog imod med kyshånd,” fortæller Ulla Schaltz, direktør ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: “Allerede et par dage efter begyndte bookingerne at vælte ind, og snart var mange af tiderne optaget.”

Skoler og børnehaver har kunnet benytte sig af tilbuddet fra midten af maj og frem til uge 27, hvor skolernes sommerferie begyndte. Her har lige knapt 700 elever fordelt på 40 klasser været forbi De gamle Huse.

“Det har været en fornøjelse at se de mange børn og unge nyde området ved De gamle Huse i en tid, hvor der ellers ikke har måttet være gæster på museet. Så jeg sender en stor tak til de lærere og pædagoger, der har benyttet sig af muligheden og set vores fantastiske frilandsmuseum som et godt element i undervisningen. Og vi håber naturligvis, at besøgene har sat deres spor i børn såvel som voksne, så de har lyst til at besøge os igen hen over sommeren, hvor vi har en masse gratis tilbud,” siger Ulla Schaltz afsluttende. 

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebillede:


Børn i gang med gamle lege 

Foto: Sankt Birgitta Skole besøger De gamle Huse, foto Museum Lolland-Falster

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld