Pressemeddelelse 26. maj 2020

Dørene slås igen op på Museum Lolland-Falsters udstillingssteder, som har været lukket i mere end to måneder på grund af coronakrisen.

Foto: Ingrid Riis

Museum Lolland-Falster genåbner for publikum

Dørene slås igen op på Museum Lolland-Falsters udstillingssteder, som har været lukket i mere end to måneder på grund af coronakrisen.

Det blev ikke til nogen rolig og afslappet Kristi Himmelfartsferie for museumsdirektør Ulla Schaltz. Torsdag morgen fik hun meddelelsen om, at Museum Lolland-Falster igen må åbne, og lige siden har hun haft travlt med at genåbne museets udstillingssteder, som slår dørene op for publikum i løbet af maj og juni.

- Vi åbner i flere tempi. Vi har nogle restriktioner på, hvor mange vi må lukke ind ad gangen, og det er nødvendigt, at gæsterne bestiller og køber billetter i forvejen via museets hjemmeside, fortæller direktør Ulla Schaltz.

Hun forklarer, at Museum Obscurum i Færgestræde i Nykøbing F. åbnede allerede fredag i sidste uge for 10 personer ad gangen, og der har allerede været en del gæster i udstillingen.

De gamle Huse – Frilandsmuseet i Maribo åbner torsdag den 28. maj kl. 12, og Reventlow-Museet Pederstrup åbner den 11. juni med en aftenåbning. Indtil videre med samme restriktioner på 10 gæster ad gangen, men det kan hurtigt ændre sig.

- Situationen udvikler sig meget hurtigt. Retningslinjerne ændres konstant, og jeg forventer, at vi i løbet af kort tid må lukke flere ind i takt med, at myndighederne lukker mere op for samfundet og tillader større forsamlinger, siger Ulla Schaltz.

Hun håber, at der er løst så meget op, at der kan lukkes mange gæster ind, når Stiftsmuseet i Maribo slår dørene op igen den 26. juni med den store særudstilling LOLA. Det er en udstilling, der fortæller historien om stenalderpigen Lola og de mange enestående fund fra stenalderen, som er dukket op under udgravningerne forud for byggeriet af tunnelen til Femern.

Ulla Schaltz understreger, at Museum Lolland-Falster følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer nøje. Hygiejne og håndsprit har første prioritet, så publikum kan føle sig trygge.

På grund af den begrænsede publikumskapacitet skal alle reservere og købe deres billetter til udstillinger og rundvisninger via museets hjemmeside. Her kan man købe billet til de tidsintervaller, som museet udbyder. Også børn og unge under 18 år, som kommer gratis ind, samt gæster med årskort skal reservere deres besøg via hjemmesiden.

- Det er i øvrigt en god idé at holde sig opdateret via Museum Lolland-Falsters hjemmeside, fordi der hele tiden kommer nye anvisninger under genåbningen af Danmark, og vi justerer vores tilbud til gæsterne i takt med udviklingen, siger Ulla Schaltz.

Hun glæder sig meget til at byde gæsterne velkommen og igen opleve liv i museets udstillinger.

For yderligere oplysninger og interview kontakt:

Ulla Schaltz, direktør Museum Lolland-Falster. Tlf.: 2559 3454. E-mail: uls@museumlollandfalster.dk

Henrik Schilling, kommunikationskonsulent Museum Lolland-Falster. Tlf.: 3061 2064. E-mail: hes@museumlollandfalster.dk

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Gæster i Falstergården. Foto: Ingrid Riis

Foto: Ingrid Riis

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld