Pressemeddelelse 20. februar 2020

Fra 4. - 27. marts kan man opleve tegner, grafiker og maler Sys Hindsbos værker i udstillingen ”Figurer i Gemeng” på Stiftsmuseet i Maribo. Der er fri entré.

Sys Hindsbo udstiller på Stiftsmuseet i Maribo

Fra 4. - 27. marts 2020 kan man opleve tegner, grafiker og maler Sys Hindsbos værker i udstillingen” Figurer i Gemeng”
 
I disse meget våde og mørke vintermåneder trænger vi til noget smukt, der kan lyse op og gøre hverdagens trummerum lidt mere interessant. Et sådant lys i mørket er der at finde på Stiftsmuseet i Maribo fra d. 4. marts, når tegner, grafiker og maler Sys Hindsbo udstiller sine værker.

Sys Hindsbo er først og fremmest tegner, også når hun arbejder inden for grafik og maleri. Man møder af og til farver i hendes tegninger og grafik, undertiden med symbolske undertoner, men de er altid underordnet tegningens præmisser. Selv i malerierne dominerer tegningen utvetydigt på trods af deres ellers iøjnefaldende maleriske kvaliteter.

Sys Hindsbo interesserer sig for skildringen af den menneskelige krop, ofte med referencer til den italienske renæssance. Hindsbos billedverden er præget af en monumentalitet i figurernes fastfrosne bevægelse. Hendes billeder er klare og saglige registreringer.

“Jeg glæder mig til at se Sys Hindsbos udstilling ”Figurer i Gemeng”, når den skal vises på Stiftsmuseet i Maribo, og jeg håber naturligvis, at der er flere, der har det på samme måde,” fortæller Alexandra Damgaard og fortsætter: “Som noget særligt er der i denne periode fri entré til museet og dermed også kunstudstillingen, da der på grund af opbygning af vores store nye stenalderudstilling godt kan være lidt hamren og banken i det gamle hus”.

Ferniseringen foregår onsdag den 4. marts kl. 12.00 på Stiftsmuseet i Maribo. Alle er velkomne til at deltage i ferniseringen.

Kunstneren vil være til stede. Der serveres et enkelt traktement.

Udstillingen er lavet i samarbejde mellem Maribo Kunstforening af 1947 og Museum Lolland-Falster.

For nærmere information kontakt: Per Møller, Maribo Kunstforening af 1947 på pmoe@km.dk / 2619 4623 eller Alexandra Damgaard, Museum Lolland-Falster på ada@museumlollandfalster.dk / 2559 3453.

Hvornår: 4. – 27. marts i museets åbningstid
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: gratis adgang til Stiftsmuseet i denne periode

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Værk fra udstillingen. Foto: Clausens Kunsthandel

Foto: Clausens Kunsthandel

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld