Pressemeddelelse 25. juni 2019

Hver tirsdag i juli slår det arbejdende værksted dørene op i tidsrummet kl. 10-14. Kom og få en snak med de dygtige håndværkere og få gode råd.

Det arbejdende værksted på Frilandsmuseet

Hver tirsdag i juli kan du møde tømrerne, se deres håndværkssnilde og stille dem spørgsmål.

På Frilandsmuseet i Maribo har man gennem mere end 90 år haft til opgave at passe på stedets gamle bindingsværkshuse. De gamle huse er primært bygget af naturmaterialerne ler, træ og strå og kræver derfor løbende renovering og vedligeholdelse.

"Vi har inviteret et par af Frilandsmuseets dygtige frivillige tømrere til at komme og arbejde på Frilandsmuseet hen over sommeren. Her er man naturligvis velkommen til at spørge ind til arbejdet og dermed få mere eller endda ny viden om de gamle håndværksteknikker", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

I juli kan man hver tirsdag opleve det arbejdende værksted, når de dygtige tømrere rykker ind på museet for at arbejde på forskellige projekter. I øjeblikket er de i gang med at retablere Frilandsmuseets lægeurtebed, og det sker naturligvis efter de gamle forskrifter. "Vi glæder os til at se det færdige resultat, men allerede nu kan vi tydeligt se, at det bliver nogle meget smukke lægeurtebede, vi får bygget. I øjeblikket er vi også i gang med at finde ud af, hvilke spændende planter, vi så skal have sat i bedene, når de er færdige. Her er vi i samarbejde med et par af Frilandsmuseets andre frivillige, der virkelig har sans for det med de gamle plantetyper og alle deres spændende og til tider drabelige anvendelsesmetoder", fortæller formidlingsinspektøren afsluttende.

For nærmere information kontakt Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på: 2559 3456 eller asm@museumlollandfalster.dk

Hvornår: Det arbejdende værksted - hver tirsdag i juli fra kl. 10-14
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Tømrere ved arbejdet

Detalje af tømrerarbejde

Fotos: Museum Lolland-Falster

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld