Pressemeddelelse 6. juni 2019

Årets særudstilling ‘Stilleben på bordet – en moderne fortælling om herregårde’ på Reventlow-Museet Pederstrup kan opleves fra d. 21. juni til 29. september 2019.

Bord dæk dig!

Oplev årets særudstilling ‘Stilleben på bordet – en moderne fortælling om herregårde’ på Reventlow-Museet Pederstrup fra d. 21. juni

Solens stråler glimter i krystalglassene, bestikket ligger snorlige, blomsterne er dekorativt arrangeret, og dugen er så hvid, at det næsten gør ondt i øjnene. En så stereotyp opfattelse af borddækning på en herregård er der måske mange, der har, men det kommer årets særudstilling på Reventlow-Museet Pederstrup til at ændre på.

“Vi har inviteret seks moderne kvinder, der til daglig bor på en af Lollands mange herregårde, indenfor på Reventlow-Museet. Her har vi bedt dem om at dække et bord, der repræsenterer deres liv og virke netop nu,” fortæller Ulla Schaltz, direktør for Museum Lolland-Falster og fortsætter: “Det er seks meget forskellige kvinder, der deltager i årets særudstilling, og jeg er meget spændt på, hvordan de vil formidle deres budskab gennem borddækningen. Vi har dog smugkikket fra sidelinjen. Men som erfaren udstillingsopbygger ved jeg, at der altid opstår nye kreative ideer, når opbygningsprocessen går i gang. Så hvem ved, hvor vi ender,” smiler Ulla Schaltz.

Hver af de seks deltagere får et af Reventlow-Museets rum stillet til rådighed, hvor de på egen hånd står for den kreative del af borddækningen. Og alle sejl er sat til for at få de bedste virkemidler ind i arbejdet. “Jeg kan afsløre, at udstillerne både har støvet klenodier af fra kælderen, skelet til udlandet og naturen, taget arbejdskasketten på og ikke mindst fundet den passion frem, der driver dem i hverdagen og forbinder dem med den historie, der er på de gamle herregårde,” afslutter Ulla Schaltz.

De seks kvinder, der deltager i særudstillingen, er: Stephanie Knuth fra Knuthenborg, Christel Lüttichau fra Søholt, Sisse Graum Jørgensen fra Søllestedgaard, Susanne von Rosen fra Vindeholme, Marie-Pierre Boel Andresen fra Kærstrup og Mette Rix Krabbe fra Frederiksdal.

Hvornår: 21. juni - 29. september i museets åbningstid
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Pris: Almindelig entré, voksne 50 kr., børn u/18 år gratis. Der kan forekomme forhøjede priser i forbindelse med arrangementer de pågældende dage

For nærmere information kontakt: Museumsinspektør Louise Sebro los@museumlollandfalster.dk / 2559 3457

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Illustration til Stilleben

Illustration: Museum Lolland-Falster

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld