Pressemeddelelse 14. maj 2019

Direktør Ulla Schaltz med Museum Lolland-Falsters årsberetning, som fortæller om et forrygende flot år på museet.

Forrygende år for Museum Lolland-Falster

For Museum Lolland-Falster var 2018 et flot år. Det kan man læse mere om i museets nyligt udsendte årsberetning

Museum Lolland-Falster har netop udgivet sin årsberetning, som på 60 sider i lommeformat ser tilbage på året 2018.

Museets direktør Ulla Schaltz kan mindes 2018 med stolthed. Det var et travlt år, hvor museet både oplevede store succeser, men også udfordringer.

- Jeg er glad og stolt over mine medarbejderes indsats. De har knoklet for historien og kulturarven, og det er deres engagement, som har medvirket til, at 2018 blev så succesfuldt et år for Museum Lolland-Falster, siger Ulla Schaltz.

Kulturminister på besøg

Hun er også tilfreds med det samlede besøgstal. I 2018 besøgte 42.995 gæster museets udstillingssteder for at se en udstilling eller deltage i et arrangement på stedet. Det er knap 1000 flere end i 2017.

I 2018 vandt museets eksperimenterende udstilling, ”Museum Obscurum” Historiske Dages fornyelsespris, og museet var igen ude at møde borgerne over alt på Lolland-Falster i form af en stand på Døllefjelde Musse Marked samt på byvandringer og fortidsmindeture.

Det var også året, hvor museet genoptog de arkæologiske udgravninger forud for etableringen af den faste forbindelse til Femern. De arkæologiske fund vælter frem af jorden, og dem formidlede museets arkæologer vidt og bredt i pressen, på sociale medier og på åbne udgravninger. Også landets kulturminister Mette Bock fik lejlighed til at besøge Femern-udgravningerne.

Identitet, dannelse og museum for alle

Året 2018 var dog ikke uden torne. En grim vandskade ramte Stiftsmuseets bygning i Maribo, og museets trange magasinforhold kom i fokus.

- Der var en stor debat i medierne om, hvad museerne skal bevare, og mange museer bliver mødt med krav om, at de skal kassere genstande. På Museum Lolland-Falster arbejder vi netop på at gennemgå og revidere vores samlinger systematisk, så det er det rigtige, vi bevarer for fremtiden, og det var pressen meget interesseret i at høre om, siger Ulla Schaltz.

Museum Lolland-Falster indgik i 2018 en fireårig samdriftsaftale med Guldborgsund og Lolland kommuner, hvor museet forpligter sig til at arbejde ud fra tre pejlemærker, som er identitet, dannelse og museum for alle.

Derudover rummer årsberetningen også en række små artikler med nedslag i museets arbejdsmark. Det er blandt andet historien om Christian den Fjerdes rejsebibel, bøssegangsternes ejendom ved Strandholm og den sidste lensgrevinde på Pederstrup, Lucie-Marie Reventlow.

Årsberetningen kan rekvireres på Museum Lolland-Falster.

For yderligere information og interview kontakt:

Direktør Ulla Schaltz: tlf.: 25 59 34 54, e-mail: uls@museumlollandfalster.dk

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Museumsdirektør Ulla Schaltz med årsberetningen 2018

Direktør Ulla Schaltz med Museum Lolland-Falsters årsberetning, som fortæller om et forrygende flot år på museet.

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld