Pressemeddelelse 23. april 2019

Museum Lolland-Falster og KULTURLAND indbyder til en frisk, guidet gåtur d. 7. maj 2019 til Grimstrup Voldsted. Turen rundt er på ca. 2 km og vil, alt efter hvilke emner, der måtte komme op under gåturen, tage ca. 60-75 min.

Kulturhistorisk gåtur på Grimstrup Voldsted

7. maj 2019 folder Museum Lolland-Falster fortællingen om Grimstrup Voldsted ud - på stedet!

Museum Lolland-Falster og KULTURLAND indbyder til en frisk, guidet gåtur, hvor man ikke blot vil få rørt bentøjet, men også hjernemusklerne. “Eftermiddagens guide, Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster, tager jer med på en guidet tur gennem Lysemose Skov ved Nørresø. Her udfolder han de spændende historier om Grimstrup Voldsted,” fortæller Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster samt playmaker på KULTURLAND.

Lysemose Skov rummer ikke mindre end fire voldsteder. For få år siden var der kun registreret tre, som blev tolket til at være fra hver sin periode i middelalderen. “Nye undersøgelser har dog afsløret en helt anden historie,” fortæller Leif Plith Lauritsen med et glimt i øjet og fortsætter, “jeg glæder mig til at fortælle om Grimstrup Slot, som nævnes første gang i 1359, og som på mange måder er et af de mest spændende voldsteder i Danmark.”

Kom med rundt i et helt enestående kulturhistorisk landskab, ikke kun i Danmark, men troligt også på Nordeuropæisk plan, og oplev sammen med Leif Plith Lauritsen hvor meget kulturhistorie, der kan gemme sig i vores skove.

Turen rundt er på ca. 2 km og vil, alt efter hvilke emner, der måtte komme op under gåturen, tage ca. 60-75 min. Husk terrængående fodtøj og myggespray.

KULTURLAND er et samarbejde mellem Østsjællands Museum, Museum Sydøstdanmark og Museum Lolland-Falster om at skabe flere og bedre kulturtilbud til sårbare medborgere og alle andre, der har lyst til at være med. Vil du vide mere om kulturprojektet KULTURLAND, kan du besøge hjemmesiden www.kulturland.nu eller kontakte Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og playmaker på kulturprojekt KULTURLAND, på tlf. 5251 3188.

Billetter kan købes på forhånd gennem Turistinformationen i Maribo og Nykøbing samt ved at møde op på dagen.

For yderligere information, spørgsmål og interview kontakt:  
Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, på 5251 3188.

Hvornår: 7. maj 2019 kl. 17-18.15
Mødested: P-pladsen ved Café Lysemose, Vestre Landevej 16, 4930 Maribo
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år gratis

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Grimstrup voldsted

Foto: Museum Lolland-Falster

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld