Pressemeddelelse 21. marts 2019

Museum Lolland-Falster og KULTURLAND indbyder til en frisk, guidet gåtur i Halskov Vænge søndag d. 14. april 2019. Her vil Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, fortælle om skovens oldtidsminder, som ligger så langt øjet rækker.

Magt og velstand i oldtiden

Gåtur med historisk indsigt i Halskov Vænge

Museum Lolland-Falster og KULTURLAND indbyder til en frisk, guidet gåtur i Halskov Vænge søndag d. 14. april.  Her vil Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, fortælle om skovens oldtidsminder, som ligger så langt øjet rækker.

“Halskov Vænge er en af landets bedst bevarede fortidsmindeskove med i alt 6 stendysser og 72 gravhøje. Stedet har ulmet af liv i oldtiden, og det varmer mit lille arkæologhjerte at gå rundt blandt så mange fortidsminder,” fortæller Marie Brinch.

Den store mængde gravhøje vidner om et attraktivt sted for bosætning i oldtiden. Det vidner også om, at gravhøjene var en demonstration af magt og velstand. Kun de rigeste og mest magtfulde havde råd til sådan en grav, og den skulle naturligvis kunne ses langvejs fra.

“Undervejs på gåturen kommer vi forbi, og hører om, nogle af de mange fortidsminder, som skoven gemmer på. Vi vil opleve områdets helt specielle stemning, når vi går mellem oldtidsgravene, og jeg vil fortælle om stenalderens gådefulde døderitualer, tidens fantastiske ingeniørbedrifter og kulturlandskabet,” afslutter Marie Brinch.

KULTURLAND er et samarbejde mellem Østsjællands Museum, Museum Sydøstdanmark og Museum Lolland-Falster om at skabe flere og bedre kulturtilbud til sårbare medborgere og alle andre, der har lyst til at være med. Vil du vide mere om kulturprojektet KULTURLAND, kan du besøge hjemmesiden www.kulturland.nu eller kontakte Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og playmaker på kulturprojekt KULTURLAND, på tlf.: 52 51 31 88 eller e-mail kulturland@museumlollandfalster.dk.

For yderligere information og interview kontakt: Marie Brinch, arkæolog og museumsinspektør, på 52 51 30 72 / mb@museumlollandfalster.dk

Hvornår: 14. april 2019, kl. 11-13  
Hvor: P-pladsen ved Halskov Vænge, overfor Strandhuse 13, 4871 Horbelev
Pris: voksne 60 kr., børn u/ 18 år gratis
NB.: Billetter kan købes ved fremmøde på dagen eller gennem Turistinformationen i Nykøbing.

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Halskov Vænge

Halskov Vænge, foto: Museum Lolland-Falster

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld