Pressemeddelelse 26. oktober 2017

10. november 2017 præsenteres Kulturmindeforeningens årbog på Højskolen Marielyst. Temaet for dette års bog er flygtningelejren på Hasselø, der blev oprettet efter 2. Verdenskrig. Bogen har titlen "Bag pigtråd".

Boglancering

Kulturmindeforeningens årbog "Bag pigtråd" præsenteres d. 10. november 2017 på Højskolen Marielyst

Traditionen tro udgiver Kulturmindeforeningen i Nykøbing sin bog i november, og i år er bogens tema baseret på en historie, der er mere end 70 år gammel.

”Det er i år 70 år siden, at Flygtningelejren på Hasselø (1945-47) blev lukket. Klausulering er derfor ophørt, og arkiverne åbnet. Derfor har vi i år valgt at fortælle denne gribende historie fra lokalsamfundet, hvor en flygtningelejr til flere end 3000 mennesker blev oprettet på Hasselø uden for Nykøbing”, fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen.

Forfatter til bogen er journalist Arne Skafte, der er forfatter til en del af foreningens tidligere udgivelser. Bogen er udarbejdet i samarbejde med Kulturmindeforeningen og Museum Lolland-Falster. Årets bog beretter om, hvordan det var at leve i en flygtningelejr efter 2. Verdenskrig, noget, som det er svært at forestille sig i dag. Derudover er bogen rigt illustreret med billeder fra lejren og perioden.

Kulturmindeforeningen har i år valgt at præsentere årbogen på Højskolen Marielyst, da netop Marielyst husede en del flygtninge i efterkrigsårene. Alle er velkomne til at deltage i lanceringen.

Bogen er støttet af: De Lolland-Falsterske Venstreblade af 1914’s Fond, Nordea-Fonden, Lolland-Falsters og Langelands Købstæders Brandsocietets Fond, Guldborgsund Kommune, Damgaard samt Barlund og Marger.
 
Hvor: Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, 4873 Væggerløse
Hvornår: fredag d. 10. november 2017 kl. 14-16

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Forsiden af årets bog: "Bag pigtråd"

Forsiden af årets bog: "Bag pigtråd"

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld