Pressemeddelelse 15. juni 2017

I sommerferien tilbyder Frilandsmuseet i Maribo sommeraktiviteter for børn i alle aldre. Hver onsdag i juli er der en ny aktivitet, som kan opleves fra kl. 10-13.

Sommerferieaktiviteter for børn i alle aldre

Onsdage i juli er der sjove aktiviteter på Frilandsmuseet i Maribo – med et historisk tvist

Sommeren nærmer sig, og hvad skal man dog få al den fritid til at gå med? Man skal naturligvis komme på Frilandsmuseet i Maribo, hvor vi hver onsdag i juli har fyldt godteposen med sjove aktiviteter for børn i alle aldre.

”Vi glæder os til at tage imod alle de ferieramte børn og deres forældre fire dage i sommerferien. Her har vi strikket nogle sjove aktiviteter sammen og ser frem til at afvikle dem sammen med børnene. Der er naturligvis også mulighed for at møde beboerne fra Kapellanhuset, der vil være der mellem 11 og 15 disse onsdage”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

I kunstnerens fodspor
Et hurtigt kik rundt i Frilandsmuseets huse viser, at man i 1800-tallets landbokultur godt kunne lide at udsmykke sine møbler. Her ses både skabe, senge og kister med fine blomstermotiver. Denne tradition bliver vakt til live, når vi skal male vores egen lille kiste efter de gamle mønstre. Så kom og mal en fin smykkekiste, en sej piratskattekiste eller gå på opdagelse blandt Frilandsmuseets mange kister og find inspiration til din kiste.

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: 5. juli 2017 kl. 10-13
Pris: voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis. Materialepris for fremstilling af kiste, 25 kr.

Brød på bordet
Brødet var en vigtig del af den daglige kost i 1800-tallets Danmark. Derfor er denne dag brødets dag. Her skal vi prøve at tærske korn med plejle og male det på en gruttesten, bage det over bål og/eller i brændekomfuret. Men der skal naturligvis smør på brødet, så vi finder også smørkærnen frem på dagen. Kom og vær med til det hårde arbejde og smag på lækkerierne, når vi er færdige.
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: 12. juli 2017 kl. 10-13
Pris: voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis. Materialepris for deltagelse, 25 kr.

Byg dit eget bondehus
De gamle huse på Frilandsmuseet er kendetegnede af deres bindingsværk og stråtag – ikke noget, man bygger meget af i disse tider. Men det laver vi om på nu. Denne dag er der mulighed for at bygge sit eget hus og male det, så det kommer til at fremstå som et bindingsværkshus med stråtag. Man er selvfølgelig velkommen til at få inspiration fra Frilandsmuseets huse; det er kun fantasien, der sætter grænser. Og måske kan det efterfølgende anvendes til hamster- eller kaninbolig. Derudover er der også mulighed for at være med til at udsmykke det store ’Frilandsmuseumsinspirerede’ maleri denne dag.
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: 19. juli 2017 kl. 10-13
Pris: voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis. Materialepris for at fremstille et bondehus, 35 kr.

Terningerne er kastet
Der er mange hjørner og kroge rundt om på Frilandsmuseet. Her har vi gemt en skattejagt, der kræver, at man kan tælle, eller at der er en voksen, der kan hjælpe. Udfyld svarkortet og deltag i konkurrencen.
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: 26. juli 2017 kl.10-13
Pris: voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis. Materialepris for deltagelse, 10 kr.

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Børn på stylter

Sommerglade børn på Frilandsmuseet

Sommer på Frilandsmuseet

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld