Pressemeddelelse 22. september 2016

Det er for sidste gang muligt at komme med på en offentlig rundvisning i oplevelsesruten Tur i Tiden, når kurator Jette Mellgren og museumsinspektør Jesper Munk Andersen torsdag d. 6. oktober kl. 17 indbyder til en guidet tur rundt i Reventlowparken.

Rundvisning i Tur i Tiden

Det er for sidste gang muligt at komme med på en offentlig rundvisning i oplevelsesruten Tur i Tiden, når kurator Jette Mellgren og museumsinspektør Jesper Munk Andersen torsdag d. 6. oktober kl. 17 indbyder til en guidet tur rundt i Reventlowparken

Tag med på en guidet efterårstur tilbage i tiden, når kurator Jette Mellgren og museumsinspektør Jesper Munk Andersen torsdag d. 6. oktober kl. 17 tager børn og voksne med på årets sidste offentlige rundtur til oplevelsesruten Tur i Tidens forskellige poster.

I takt med at naturens farver skifter fra grønt til gyldent, skifter oplevelsesrutens forskellige poster også karakter”, beretter Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der er fascineret af, hvordan naturen omkring værkerne er med til at fremhæve nye sider og syn på oplevelsesrutens poster. ”I sommer var den forgyldte dråbe på posten ”Legen” et markant blikfang midt i alt det grønne, mens den nu toner smukt ind i de efterårsklædte omgivelser. Præcis som emnet for posten, C.D.F. Reventlows børneopdragelse, i starten stod ud som noget ganske særligt for med tiden at blive så stor en selvfølgelighed, at vi endnu i dag tager det for givet”, fortsætter Jesper Munk Andersen.

Det er bl.a. historien om børneopdragelse og gode ideer, som vil blive fortalt på dagens rundtur i oplevelsesruten Tur i Tiden, som kurator Jette Mellgren, i samarbejde med museet og en håndfuld danske og internationale kunstnere, har skabt i parken. ”Jeg er virkelig glad og ikke mindst taknemmelig for den store interesse og opbakning, som oplevelsesruten har oplevet”, fortæller Jette Mellgren, der igennem sommeren har oplevet, hvordan publikum har brugt ruten og interageret med værkerne. ”Og det er netop, hvad værkerne har været tænkt til – at sanse og bruge dem og dermed forstå nye sider af herregårdsfortællingen på Sydhavsøerne. At vi så på det seneste har oplevet en måske lidt for markant brug af værkerne med hærværk er selvfølgelig ærgerligt, men nu er skaderne udbedret, og netop skaderne er jo med til at lægge et nyt lag på fortællingen”, afslutter Jette Mellgren, der ser frem til at folde historierne ud om værkerne, når projektet for sidste gang indbyder til rundvisning i oplevelsesruten Tur i Tiden.

Turen har en varighed på cirka en time, og da sommeren er blevet afløst af efterår, rådes publikum til at tage ordentligt fodtøj og varmt tøj på til turen.

Oplevelsesruten Tur i Tiden kan på egen hånd opleves frem til 1. november, hvor projektet takker af efter en forrygende sæson i Reventlowparken med mange besøgende.

Hvornår: torsdag d. 6. oktober 2016, kl. 17
Mødested: trappen til Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: gratis

Tur i Tiden er en tidsbegrænset oplevelsesrute i Reventlowparken, der indbyder til en sanselig og historisk udforskning af herregårdshistorier. Ruten er kurateret af Fletvaerket i samarbejde Museum Lolland-Falster og udført i samarbejde med Anne Højstrup, Palle Lindau, Niklas og Magnus Mellgren, Tora Lie Brunberg, Tim Johnson og Monica Guilera. Tur i Tiden er støttet med midler fra Lolland Kommune, Nordea Fonden, 15. Juni Fonden, Realdania og Reventlowparkens Støttekreds.

 

--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--

Pressebilleder:

Logo Tur i Tiden

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld