Logo

Pressemeddelelse 14. april 2016

Valborgsaften var i det gamle almuesamfund den store festaften for sommerens komme, og den blev fejret med god mad, musik og dans i landsbyerne. Denne tradition har Museum Lolland-Falster i en årrække festligholdt.

Valborgsfestligheder og åbning af Frilandsmuseet

Lørdag d. 30. april 2016 slår Frilandsmuseet i Maribo dørene op til en ny sæson, som bliver fejret med mystik, gamle ritualer, dans og musik

Foråret er ved at få fat, hvilket betyder, at Frilandsmuseet i Maribo er klar til at invitere indenfor til endnu en sæson med faglig formidling, hyggelig stemning og ikke mindst spændende aktiviteter. På åbningsdagen, lørdag d. 30. april, mikser vi alle tre elementer, når vi fejrer Valborgsaften med aktiviteter for hele familien. I år har vi valgt at afholde arrangementet fra 10-16, så der er mulighed for at nyde åbningen hele dagen.

Valborgsaften var i det gamle almuesamfund den store festaften for sommerens komme, og den blev fejret med god mad, musik og dans i landsbyerne. Denne tradition har Museum Lolland-Falster i en årrække videreført ved sæsonåbningen af Frilandsmuseet i Maribo, og dette år er ingen undtagelse til trods for det ændrede tidspunkt.

Som de gamle traditioner byder, kan alle være med til at pynte bytræet med fine silkebånd og afværge alskens ulykker i den kommende sommer gennem små ritualer rundt på museets areal og i bygningerne. Festlighederne sættes i gang med dans og musik kl. 11, når Midtlollands folkedansere med spillemænd optræder på plænen foran skolen.

”Det er altid en fornøjelse at slå dørene op til Frilandsmuseet ved sæsonstart og se, hvordan de besøgende nyder stedet lige så meget som jeg. Sæsonen 2016 byder vanen tro på mange spændende aktiviteter, som jeg glæder mig til at afholde”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Der er mulighed for at deltage i de gamle traditioner, der er tilknyttet Valborgsaften, hele dagen. Materialet udleveret i butikken.

For nærmere information kontakt Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør, på asm@museumlollandfalster.dk eller 25593456.

Hvornår: 30. april 2016 fra 10 -16
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 60. kr., børn u/18 år 10 kr.


Pressebillede:

Midtlollands Folkedansere på plænen

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld