Logo

Pressemeddelelse 17. februar 2015

Museumsforeningen Lolland-Falster fremstiller historiske dragter til brug på Frilandsmuseet.

Tekstildage på Stiftsmuseet

Museumsforeningen opholder sig tit på Frilandsmuseet i sommersæsonen. Her er nogle iført historiske dragter og illuderer beboere i husene, og andre arbejder ved rokke og væve, hvor de fremstiller garn og stof, som man gjorde det i 1800-tallet. Mange af museets besøgende viser stor interesse i mødet med de arbejdende eller dragtklædte. Især museets mange børnegæster spørger ivrigt om, hvad de laver, og om det virkelig var sådan at leve på landet i gamle dage.

Gennem de seneste år har Museumsforeningen Lolland-Falsters tekstillaug arbejdet på at udvide levendegørelsen af Frilandsmuseets gamle bindingsværkshuse. Derfor mødes de tiltekstildagehenover vinteren, hvor de nørkler med gamle mønstre, tekstiler og strikkeopskrifter. I øjeblikket er lauget især beskæftiget med at fremstille både boligtekstiler og historiske dragter til Frilandsmuseet. For øjeblikket gælder det vævning af bomuldsstof til montering af et par sengesteder, broderier til bænkehynder, nyt tilbehør til medlemmernes dragter samt udstillingsdragter til kister og knager i husene.

Tekstildagene foregår i Søjlesalen på Stiftsmuseet, og alle er velkomne til at komme og få en snak med det tekstilkyndige laug, der gerne fortæller om foreningens arbejde med levendegørelse af Frilandsmuseet.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: gratis når entré til museet er betalt, voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis
Hvornår: 5. marts og 23. april fra kl. 12-15

Pressebillede

PM_tekstildage

 

 

 

 

 

 

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld