Undervisningsmaterialer

Filtrér
Gå en tur i Nykøbing bys historie

Gå en tur i Nykøbing bys historie, - her finder du materiale til en byvandring i midtbyen.

Læs mere
Gå en tur langs Nykøbing Havn

Gå en tur langs Nykøbing Havn - her finder du materiale til en vandring langs havnen.

Læs mere
Vikingerne - de vilde barbarer? - et undervisningsmateriale om vikingetiden

Materialet er udviklet til arbejdet med vikingetiden i mellemgruppen. Det præsenterer eleverne for en række fakta om vikingernes verden. Disse fakta er tænkt som udgangspunkt for elevernes arbejde med at opstille en række spørgsmål til udsagnene, som de derefter gennem kildesøgning finder svar på. Derefter kan eleverne formidle svarene igennem fremstilling af produkter.

Læs mere
Femø Kvindelejr - et undervisningsmateriale

Med udgangspunkt i det geografisk klart afgrænsede og meget lille areal, som Femø Kvindelejr råder over, er det lykkedes kvindelejren at etablere et årligt tilbagevendende samfund, der gengiver tendenser, som vi kan bruge, når vi studerer den store historie.

Download PDF
Ung i tiden - ungdomskultur 1950 - 2010

Et omfattende materiale til emnet ungdomskultur. Materialet er resultatet af en stor undersøgelse, foretaget 2009, af ungdomskulturen på Lolland-Falster gennem de sidste 60 år.

Læs mere / Materiale til download
Velkommen til Klimatur

Museum Lolland-Falster byder her velkommen om bord på tidsmaskinen, der vil tage dig med på en rejse tilbage i historien. På tidsrejsen vil du besøge steder, og perioder, der på den ene eller anden måde har indeholdt klimaforandringer.

Læs mere / Materiale til download
Flugtrute Østersø - om nogle af den kolde krigs skæbner.

Gennem 28 år var Tyskland delt i øst og vest af en skarpt bevogtet grænse. Den bedst kendte del af denne grænse er nok muren i Berlin, som stod som et massivt betonsymbol på den kolde krig. Mindre kendt er, at Østersøen også blev benyttet af tusinder af østtyskere som flugtrute.

Læs mere / Materiale til download
Kulturhistorien i landskabet

Lad eleverne eksperimentere med landskaber og landskabselementer, så de får en fornemmelse af, hvad de enkelte elementer betyder for den oplevelse, vi får af et landskab:

Læs mere / Materiale til download