Knuthenborg Safaripark

"Som aktør i oplevelseskulturen arbejder vi i feltet mellem turisme, oplevelse, natur og kultur. Et felt der drives af udviklingsprocesser, innovative partnerskaber og synergier. Vores støtte til Museum Lolland-Falster er en opbakning til turisme- og områdeudvikling gennem solide partnerskaber."

 

Sponsor _knuthenborg

 

Det historiske Knuthenborg i Bandholm danner rammen om en af Lolland største virksomheder.  Knuthenborg Safaripark er nordeuropas største dyrepark og den 40.000 kvm store safaripark byder på vilde dyrearter i alle størrelser fra fem kontinenter.

 

Virksomheden Knuthenborg driver og udvikler forskellige forretningsområder, der foruden den stort besøgte oplevelsesvirksomhed i parken også tæller jordbrugs-, udlejnings- og havnevirksomhed.  Alle knyttet til Knuthenborgs aktiviteter. Senest er forlystelsesparadiset Limpopoland kommet til som del af parkens oplevelsesattraktioner.

 

Knuthenborg driver, ligesom Museum Lolland Falster, skoletjeneste og tilbyder desuden en lang række af arrangementer for de besøgende, hvor der deles ud af viden om zoologi og om virksomheden som både turisme- og kulturaktør, og som videns-og samarbejdspartner.

 

Knuthenborg støtter Museum Lolland-Falsters deltagelse i projektet Herregård & Landskab Lolland, som er en del af et større formidlingsprojekt, der blandt andet omfatter to faste udstillinger i henholdsvis stutteristalden på Reventlow-Museet Pederstrup og på herregården Knuthenlund. Udstillingen giver publikum en introduktion til det enestående lollandske herregårdslandskab med hen ved 45 herregårde gennem fotoeksempler og tekster.

 

Formidlingsprojektet stiller fokus på herregårdenes potentiale som vækstdynamoer i lokalsamfundet. Knuthenborg har sammen med en række af andre lollandske herregårde gennem det sidste årti igen markeret sig i landskabet og er gået foran i udviklingen på Sydhavsøerne ved at satse på en specialproduktion eller ved at åbne for alternative indtjeningsmuligheder. Knuthenborg står som et af områdets mest markante fyrtårne i den sammenhæng.

 

I 2015 har fundet af et originalt H. C. Andersen manuskript under en større oprydning på selve godset vakt både overraskelse, glæde og en stor bevågenhed. Museum Lolland-Falster og Knuthenborg er i den forbindelse indgået et samarbejde om formidlingen af det fantastiske fund.

 

Museum Lolland-Falster er således udover sponsoratet, som er af stor betydning for museets deltagelse i formidlingsprojektet Herregård og Landskab Lolland, knyttet til Knuthenborg gennem flere kulturhistoriske fortællinger og samarbejder. Et samarbejde som Museum Lolland-Falster deltager i med stor glæde og interesse.

 

 

http://www.knuthenborg.dk/