09. august 2018
Museum Lolland-Falster

Åben udgravning og varme pølser ved Afkørsel 48

Mandag den 13. august holder Museum Lolland-Falster åben udgravning ved Afkørsel 48 i Maribo. Det sker i samarbejde med Lolland Kommune, der samtidig tager første spadestik til det kommende erhvervsområde – Maribo Erhvervspark – som er årsagen til, at arkæologerne graver.

 

Fra klokken 14:30-17 kan byens borgere og andre interesserede møde arkæologerne og høre dem fortælle om, hvad de har fundet. Kommunen byder i dagens anledning på en forfriskning i form af en varm pølse med brød og en sodavand.

 

Museum Lolland-Falsters arkæologer har hen over sommeren gravet på arealet ved motorvejen. De har blandt andet udgravet rester af bopladser fra bondestenalderen og fundet noget, der kan være ofringer.

 

Det glæder Museum Lolland-Falsters direktør Ulla Schaltz, at museet for tiden har gang i så mange arkæologiske udgravninger, da det vidner om øgede aktiviteter på Lolland-Falster.

 

 - Når man ser jordbunker og arkæologer i sving, så er det et positivt tegn på, at der er anlægsarbejder i gang, og at der sker en udvikling i Lolland Kommune. Jeg er glad for det gode samarbejde, vi har med Lolland Kommune, og at man tænker kulturarven ind i kommunens udviklingsplaner, siger Ulla Schaltz.

 

Samtidig tager borgmester Holger Schou Rasmussen det første spadestik til, hvad der snart vil være Lolland Kommunes nye store Maribo Erhvervspark.

 

- Med arrangementet mandag markerer vi vores gode samarbejde med Museum Lolland-Falster, og at de nu har taget deres spadestik i området, hvor det så er kommunens tur til at stikke spaden i jorden til vores nye store erhvervsområde. Der, hvor der i dag er bar mark, vil der om kun ét år ligge et 21,7 hektar stort erhvervsområde. Det kommer til at ligge kun 18 minutter fra den kommende Femern-forbindelse, kun 1,5 time fra København og centralt i forhold til Rute 9 til Fyn og Jylland – med andre ord strategisk helt perfekt.  Jeg glæder mig umådelig til at markere starten på et arbejde, som får rigtig stor betydning for hele Lolland Kommune, siger Holger Schou Rasmussen.

 

Tid og sted: Afkørsel 48 i Maribo ved Erikstrupsvej 13. august klokken 14:30-17. Se skiltning.