10. marts 2018
Museum Lolland-Falster

"MUSEUM OBSCURUM" VINDER HISTORISKE DAGES FORNYELSESPRIS 2018

 

 

 

Museum Lolland-Falster vinder fornyelsespris

MUSEUM LOLLAND-FALSTER VINDER MED UDSTILLINGEN "MUSEUM OBSCURUM" HISTORISKE DAGES FORNYELSESPRIS 2018

 

Historiske Dage uddeler i forbindelse med historiemessen i Øksnehallen, København 10.3-11.3 en fornyelsespris til et formidlingsprojekt som særligt har formået har forny formidlingen af historie i Danmark.

"Museum Obscurum" er en fortælling om hvad vi tror på, hvad vi ikke tror på - og hvad vi gerne vil tro på. Museum Lolland-Falster åbnede udstillingen i oktober 2017 i Nykøbing F. og den har skabt opmærksomhed i det danske museumslandskab ved blandingen af fiktion, fakta, museumshistorie, vampyrisme og meget andet - og på en anderledes måde end det hidtil er set. 

 

"Historiske Dage" skriver selv om prisen:

 

"Historiske Dages Fornyelsespris skal fremhæve og præmiere nye, nyskabende, overraskende og anderledes måder at formidle historie og kulturarv og gøre dem tilgængelige for flere mennesker."

 

Juryen sagde ved tildelingen af prisen til "Museum Obscurum":

"Det er et projekt som på flere måder lever op til kravene for prismodtagelsen. At tage udgangspunkt i fysiske konstruktioner af et fiktivt univers er et nyt greb, som samtidigt forholder sig aktivt til tidens brug af problemstillinger omkring "fake news" og informationsvalitet. Det er en tilgang som kan inspirere andre og som kan appliceres på mange andre former for formidling. Dommerkomiteen ønsker desuden også at fremhæve det her produkt, da der er tale om en udstilling, der er lavet uden stort økonomisk tilskud i form af særlig finansiering og fondsmidler i øvrigt. Det gør at projektet og hele dets hovedgreb til god inspiration for mange uanset økonomiens størrelse."

 

Museum Obscurum er konceptualiseret og skabt af Leif Plith Lauritsen og Erik Kristiansen samt Museum Lolland-Falsters medarbejdere.