22. februar 2018
Museum Lolland-Falster

Foto: Aage Boding

Finnebørn i Danmark under 2. verdens krig og livet for dem, som blev

Den 6. december 2017 var det 100-årsdagen for Finlands selvstændighed. I den anledning havde Folketidende en artikelserie med fortællinger om finske børn, ”finnebørn”, der kom til Danmark under de finsk-russiske krige, Vinterkrigen (1939-40) og Fortsættelseskrigen (1941-44). Artikelserien beskæftigede sig først og fremmest med de børn, der kom til Lolland-Falster.

 

Dette gav anledning til, at Kulturmindeforeningen afholder et foredrag om ”finnebørnene”.

 

"Kulturmindeforeningen har fået en aftale med stifteren af foreningen ”Finnebørn i Danmark”, som kommer og fortæller historien bag de ca. 4000 finske børn og unge, der kom til Danmark under de finsk-russiske krige, og hvoraf ca. 400 blev i Danmark", fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen.

 

Aftenens foredragsholder, Kai J. Palomäki Schmidt fra Haderslev, beskæftiger sig med, hvordan finnebørnenes liv i Danmark blev. I 2017 har foreningen ”Finnebørn i Danmark” 25 års jubilæum, og derfor kan man også spørge, hvorfor der skulle gå så mange år, inden ”finnebørnene” fandt sammen i en forening?

 

Inden foredraget afholder Kulturmindeforeningen generalforsamling. Den er kun for medlemmer, mens det efterfølgende foredrag er åbent for alle.

 

Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: mandag d. 12. marts kl. 19-21. Generalforsamlingen påbegyndes kl. 19 og umiddelbart derefter afholdes aftenens foredrag.
Pris: Deltagelse er gratis for medlemmer, 60 kr. for ikke medlemmer.