26. oktober 2017
Museum Lolland-Falster

Kom helt tæt på dine politikere ved to Kulturpolitiske debataftner

Teatret Masken, Nørregade Teatret, Fuglsang Kunstmuseum, Ensemble Storstrøm og Museum Lolland-Falster inviterer til to debataftner med repræsentanter fra de opstillingsberettigede partier og borgerlister i henholdsvis Guldborgsund og Lolland kommuner.

 

"Vi ønsker at give borgerne mulighed for at stille politikerne i de to kommuner direkte spørgsmål om kulturpolitikken i netop deres kommune forud for det kommende kommunalvalg og høre, hvad de enkelte partier vil med den professionelle kultur," fortæller gruppen bag de to kulturpolitiske debataftner.

 

De to aftner indledes med et kort oplæg fra de forskellige politikere om deres visioner for kulturen, hvorefter den lokale, professionelle kultur debatteres i forum, herunder emner som børne- og ungdomskulturpolitik, kulturturisme samt kulturel infrastruktur.

 

Peter Sten fra Danmarks Radio er ordstyrer og leder slagets gang på henholdsvis KUMUS i Guldborgsund kommune d. 7. november og Nørregade Teatret i Lolland kommune d. 8 november.

 

Det er anden gang, at de fem kulturinstitutioner holder kulturpolitiske debataftner i forbindelse med et kommunalvalg. For 4 år siden afholdt de nemlig et lignende arrangement på Teatret Masken, og salen var fyldt med interesserede borgere. Derfor har man i forbindelse med det forestående valg besluttet at holde en sådan aften i hver af Sydhavsøernes to kommuner, så alle borgerne har mulighed for at deltage og udspørge deres kulturpolitikere.

 

Hvor og hvornår:

KUMUS, Nystedvej 73c, 4891 Toreby L. d. 7.november 2017 kl. 19-21 for Guldborgsund Kommune

Nørregade Teatret, Banegårdspladsen 1, 4930 Maribo 2017 d. 8. november 2017 kl. 19-21 for Lolland Kommune

 

Folder om debataftnerne kan hentes her