04. maj 2017
Museum Lolland-Falster

Mød Museum Lolland-Falster på Døllefjelde-Musse Marked

Museum Lolland-Falster har i samarbejde med detektorforeningen Heimdal en stand på Døllefjelde-Musse Marked, hvor der er mulighed for at prøve en detektor og høre om spændende fund, danefæ og arkæologi.  

 

Over hele verden, i dit område og måske i din baghave, er der skatte, der venter på at blive fundet,” udtaler detektorforeningen Heimdal.

 

Hør om spændende danefæ, men også om alt det andet, som detektorfolkene finder. Og hvad sker der så, hvis man finder noget? Hvor går man hen? Og hvad gør arkæologerne, når de bliver kontaktet i forbindelse med et fund, der skal udgraves? Hvad er reglerne omkring danefæ, og må man bare gå på andres marker? Svaret på disse spørgsmål og en hel masse andre kan du få, hvis du kommer forbi vores stand på Døllefjelde-Musse Marked!

 

”Det er vigtig for de lokale museer at have tilknyttet detektorfører, da de er med til at bidrage til vores viden om fortiden. De finder bopladser fra vores fortid, som vi ikke kender til, og gør helt usædvanlige genstandsfund”, fortæller Anders Rasmussen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Arkæologerne og detektorfolkene er på markedspladsens stade nr. 723. Der er dog flest detektorfolk mellem 11-12 og igen mellem kl. 14-15, men standen er bemandet hele dagen.

 

For de mindre børn er der ”Arkæolog for en dag”. Her er der i tidsrummet kl. 12-13 og igen kl. 15-16 mulighed for at søge efter spændende ting som en rigtig arkæolog.

 

For nærmere information kontakt museumsinspektør Alexandra Damgaard på 25 59 34 53 eller ada@museumlollandfalster.dk.

 

Hvor: Døllefjelde-Musse Marked, stade nr. 723
Hvornår: Store Bededagsferien d. 12., 13. og 14. maj 2017, alle dage kl. 9-18