29. september 2016
Museum Lolland-Falster

Efterårsferien på Museum Lolland-Falster

Falsters Minder i Nykøbing
Med efteråret kommer de mørke dage, hvor det tidligt bliver helt sort udenfor. Sådan et mørke giver god mulighed for at lade fantasien løbe af med sig, så både hekse, djævle og dæmoner dukker op i hjørner og kroge. Som en optakt til halloween tilbyder museet at lære børn og deres voksne gode afværgeformularer og hvilke amuletter, der beskytter mod alt det onde. Alt dette bliver krydret med en festlig heksebryg og gode fortællinger om troldtøj.

 

Hvornår: onsdag d. 19. oktober og torsdag d. 20. oktober kl. 10 – 12
Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1 A, 4800 Nykøbing F.
Pris: voksne 50 kr., børn gratis

Stiftsmuseet i Maribo
På Stiftsmuseet i Maribo kan børnene lære at male med temperamaling, som var et af de materialer, middelalderens kunstnere brugte. Det sker i forbindelse med udstillingen Kors!, som viser kunstneren Stig Weyes malerier med krucifikset som tema.

 

Temperamaling består af farvepigment, vand, æggeblomme og eddike. Tempera tørrer hurtigt op og kræver derfor sin egen teknik. Det vil børnene kunne arbejde med i små malerier, samtidig med at de får fortællinger om kunstnere fra middelalderen og lærer nogle af deres værker at kende.

 

”Med vores forskellige arrangementer håber vi, at mange ferieramte børn får lyst til at deltage. Og der vil både være mulighed for at være aktiv, for at lytte og for at lade fantasien få frit løb”, siger Anne Elmer, kultur- og naturvejleder ved Museum Lolland-Falster.

 

Hvornår: mandag d. 17. oktober og tirsdag d. 18. oktober kl. 10 - 12
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr., børn gratis, - dog en materialepris på 20. kr.

                       

Frilandsmuseet i Maribo

På Frilandsmuseet i Maribo holder vi Tyg, hyg og byg for børn i alle aldre. Her fyrer vi op i brændekomfuret, finder de gamle opskrifter frem, støver værktøjet af og gør klar til en uge i hyggens tegn.

 

Fra 11-13 laver vi æblekage på brændekomfuret, æblemost med lækre æbler fra Frilandsmuseets haver og suppe efter gammel opskrift.

Fra 13-15 er der mulighed for at lave sin egen fuglekasse og/ eller sjove dyr af efterårets flotte nødder og kogler.

 

”Derudover er der mulighed for at komme tæt på nogle af de gamle håndværk, når smeden og tinstøberen indtager den gamle smedje og fyrer op i essen. Her vil blive hamret og banket, og der vil være rig mulighed for at få en snak med de to håndværkere”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Hele ugen er der også mulighed for at gå på opdagelse i de stemningsfyldte bindingsværkshuse og udfylde det skattekort, der bliver udleveret i butikken. Søndag udlodder museet en præmie til et af de børn, der har udfyldt skattekortet i løbet af ugen. Vinderen får direkte besked.

 

Derudover sætter vi en fotokulisse op, hvor børn og voksne kan få taget sjove billeder, og om onsdagen kan man møde Museumsforeningen Lolland-Falster i tidstypiske dragter.

 

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: 17., 19. og 21. oktober 2016 kl. 11 - 15, skattejagten kan prøves hele ugen.
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år 10 kr. Ønsker du/I at deltage i eftermiddagsprogrammet, kan der forekomme en ekstra materialepris.