23. august 2016
Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falsters traditionsrige mc-tur trækker hvert år mange deltagere fra hele Østdanmark.

Købstadens opland

I år fejrer både Nakskov og Maribo købstadsjubilæer. Med udgangspunkt i disse festligheder ser Museum Lolland-Falsters årlige kulturhistoriske tur for motorcyklister nærmere på det opland, der har været med til at opbygge købstæderne. Først og fremmest har landbefolkningens handel haft stor betydning for købstædernes vækst, men mange andre faktorer havde betydning for, at nogle landsbyer blev købstæder og andre blot små samlinger af huse. Men hvert sted, stort eller småt, har sin historie, og den vil blive fortalt på turen.

 

”Museum Lolland-Falsters motorcykeltur er blevet en fast tradition. Og som de øvrige år vil vi bestræbe os på at finde en række gode fortællinger og ikke mindst en god rute, der viser mindre kendte steder på Lolland frem”, siger Anne Elmer, kultur- og naturvejleder ved Museum Lolland-Falster, der forestår turen.

 

Turen finder sted søndag d. 11. september 2016 kl. 11 med mødetid fra kl. 10. Den starter fra rastepladsen ved motorvejsafkørsel 48 ved Maribo, Lysemose. Turen er på ca. 70 km med en marchhastighed på 70 km/t, og undervejs vil der være mulighed for at drikke den medbragte kaffe.

 

Hvor: Rastepladsen ved motorvejsafkørsel 48, Maribo (Lysemose)
Hvornår: søndag d. 11. september 2016 kl. 11
Pris: 75 kr. for voksne, børn gratis.