14. marts 2016
Museum Lolland-Falster

Aage Bodings store billedsamling fra befrielsesdagene er exceptionelle, da de er optaget i farver. Det giver et helt nyt indtryk af tiden. Foto Aage Boding.

Befrielsen var i farver

Kulturmindeforeningen Nykøbing F. udgav i november 2015 bogen ”Befrielsen var i farver”. Bogen, der er skrevet af Peter Foersom og Niels Thal Jensen, præsenterer et hav af fotos fra befrielsesdagene på Falster. Hvad der adskiller Aage Bodings billeder fra langt de fleste andre fotos fra disse dage er, at Aage Boding netop var skiftet fra sort/hvid film til farvefilm, og at hans fotos derfor tilføjer endnu en dimension til dokumentationen af Danmark i maj 1945 – farverne.

 

Tirsdag den 29. marts 2016 præsenterer Niels Thal Jensen 70 nye fotos fra disse dage –fotos, der ikke er med i bogen. Endvidere er der blandt de nye fotos også billeder fra fejringen af Christian 10.s 75-års fødselsdag 26. september 1945, der blev fejret med en stor folkefest i Nykøbing. Niels Thal Jensen vil kommentere de enkelte fotos og fortælle om arbejdet med bogen.

 

Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: tirsdag d. 29. marts kl. 20.00 – Kulturmindeforeningens generalforsamling kl. 19.00
Pris:
Gratis