01. oktober 2015
Museum Lolland-Falster

Efterårsferie på Museum Lolland-Falster

På Frilandsmuseet i Maribo og på Falsters Minder i Nykøbing er der i efterårsferien fyldt med aktiviteter for børn i alle aldre. Her fyrer vi op i brændekomfuret, finder de gamle opskrifter frem, støver malerpenslerne af og gør klar til en uge i hyggens tegn.


Tyg, hyg og byg
Mandag og fredag fyldes Frilandsmuseet med forskellige aktiviteter. Fra 11-13 laver vi æblekage på brændekomfuret, æblemost med lækre æbler fra Frilandsmuseets haver og suppe efter gammel opskrift.
Fra 13-15 laver vi fuglekasser og maler små trækister, som traditionen bød i 1800-tallet. Her er det samtidig muligt at møde museets venneforening. De medbringer en stor kiste fyldt med historiske dragter, som vi skal se nærmere på. Der er ligeledes mulighed for at møde tinstøberen og smeden.

 

Hele ugen er der mulighed for at gå på opdagelse i de stemningsfyldte bindingsværkshuse og udfylde det skattekort, der bliver udleveret i butikken.

 

Mandag og fredag udlodder museet en præmie til et af de børn, der har udfyldt skattekortet i løbet af dagen. Vinderne trækkes begge dage kl. 15 i butikken.

 

Ved deltagelse af større grupper kan tilmelding ske til brj@museumlollandfalster.dk eller 54844450 / 54844401.

 

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: mandag d. 12. og fredag d.16. fra kl. 11-15
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år 10 kr. Ønsker du/I at fremstille fuglekasser eller trækister tilkommer der er en materialepris på henholdsvis 35 og 20 kr.

 

Høstaktivitet i Kartoffelferien

Frilandsmuseets nyttehaver inviterer børn og deres voksne til "høst & smag" arrangement i Kartoffelferien i Godstedhuset.

 

Når børnene på landet i gamle dage fik efterårsferie, var det, fordi de skulle hjælpe til med at høste de kartofler, familien skulle leve af den efterfølgende vinter. Derfor kaldte man ferien for "Kartoffelferie".

 

I oktober måned kunne det mærkes, at dagene var blevet kortere, og at det snart ville blive vinter. Tit frøs man grimt om fingrene og næsen, når man skulle arbejde i marken og i haven, men der blev nu også tid til at have det sjovt sammen - og måske få lidt godt at spise, når man kom hjem?

 

Prøv at komme en tur med i haven og oplev, hvad vi kan høste der. Bagefter går vi hen til Godstedhuset, hvor der er tændt op i brændekomfuret og husets glade bondekoner har travlt med at lave smagsprøver af havens gode sager.

 

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: torsdag d. 15. oktober kl. 11-13
Pris: Gratis, når entré til museet er betalt. Voksne 50 kr. børn u/18 år er gratis.
Deltagerantal: max. antal børnegæster 30.
Pladsbestilling: på tlf. 54844400, kl. 10-14 tirsdag-fredag

 

Den oldgamle billedbog

Vi fortæller om helleristninger, der er billeder fra bronzealderen hugget i klipper. Hvad forestiller de? Hvilken fortælling fortæller de? Hvem har lavet dem? Hvorfor er de lavet? Du får også mulighed for at lave din egen helleristning, som du kan tage med hjem.

 

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1 A, 4800 Nykøbing F.

Hvornår: onsdag d. 14. oktober og fredag d. 16 oktober fra kl. 10-12

Pris: voksne 50 kr. børn 10 kr. (materialepris)

 

Åbningstider på Museum Lolland-Falster i efterårsferien
Frilandsmuseet holder åbent mandag-søndag fra 10-16.
Falsters Minder holder åbent mandag-fredag fra 10-16 & lørdag fra 10-14.
Stiftsmuseet holder åbent torsdag-lørdag fra 11-16.