29. maj 2015
Museum Lolland-Falster

Udgravningerne i Hoby fortsætter!

Hoby på Lolland kom på det arkæologiske verdenskort i 1920 med fundet af en særdeles rig mandsgrav fra 1. århundrede e.Kr. (ældre romersk jernalder). Graven er blandt de rigeste i Nordeuropa med gravgaver, der var en romersk magthaver værdig.

 

I juni måned graver arkæologer fra Museum Lolland-Falster og Nationalmuseet samt et hold studerende fra Københavns Universitet videre ved den 2000 år gamle residens, hvor den begravede rigmand har boet. Det har været en meget stor bebyggelse, hvor der indtil videre er fundet omkring 32 hustomter.

 

I den nordlige udkant af bebyggelsen fandt arkæologerne i 2012 en 18 meter stor, oval og gådefuld nedgravning.  Hullet var delt i to dele ved hjælp af særdeles velbevaret fletværk, flettet i hassel. I hullet er fundet velbevarede, nærmest helt friske, dyreknogler sammen med jernalderkeramik. Var dette et vandhul til dyrene eller et anlæg til dyrkelse af førkristne kultaktiviteter? Dette, og meget mere, håber arkæologerne på at finde ud af ved denne sommers udgravning i Hoby. Kom og få syn for sagn og hør om udgravningen.

 

Læs mere om fundene fra de tidligere udgravninger i Hoby på Museum Lolland Falsters hjemmeside samt Nationalmuseets hjemmeside.

 

Dette års udgravning er blevet finansieret med fondsstøtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond & Beckett-Fonden.

 

Hvornår:Tirsdag den 16. juni kl. 16-19
Hvor: Marken ved Hobyvej 19, Hoby, 4983 Dannemare på Lolland. Parkering v. Hobyvej 6.
Pris:Gratis