30. marts 2015
Museum Lolland-Falster

Blandt Rigmænd og Bønder - 5000 år under Nykøbing Falster Omfartsvej

Landskabet omkring os er fyldt med spor efter fortidens mennesker. Når arkæologerne dykker ned under jordoverfladen afsløres fortidsminderne, og fortæller en historie om vores forfædre og de samfund, som levede i.

Med åbningen af Nykøbing Falster Omfartsvej kan man med 80 km/t tilbagelægge de næsten 6 km fra Gedser Landevej til Skovalléen på blot 5 minuter. I et historisk perspektiv er der dog tale om en tidsrejse på omkring 5000 år, hvor mere end 200 generationer har sat deres mærker i landskabet - ligesom vi i dag former vore omgivelser efter nutidens behov.

I anledning af Forskningens Døgn 2015 har Museum Lolland-Falster og Kulturmindeforeningen arrangeret et foredrag, hvor nogle af resultaterne fra de arkæologiske udgravninger ved omfartsvejen bliver præsenteret, og der gives et indblik i Falsters fjerne fortid fra stenalder til middelalder. Det er et bredt perspektiv - både tidsmæssigt og tematisk. For selvom resultaterne er lokalt forankrede, er de også del af en langt større kulturhistorisk fortælling, som vidner om en dynamisk og levende fortid i det landområde, der i dag kaldes Danmark.

 

Dato:23-04-2015
Tidspunkt:19-21
Hvor: Hovedbiblioteket, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing
Pris:60 kr. for ikke-medlemmer (af Kulturmindeforeningen)

 

Kontakt:
Marie Brinch
Museumsinspektør - arkæologi
mb@museumlollandfalster.dk
tlf. 52513072