Nyhedsbrev 2. juli 2020

Udstillingen LOLA er en rejse gennem stenalderen, og frem til 9. august koster billetten kun det halve.

Museum Lolland-Falster halverer entréprisen

Regeringens sommerpakke betyder halv pris på entrébilletten til Museum Lolland-Falsters fire udstillingssteder fra 27. juni til 9. august.

Nu bliver sommeren lidt sjovere for både museumsgæster og deres pengepunge. Museum Lolland-Falster giver i perioden mellem 27. juni og 9. august halv pris på entrebilletten.

For kun 32,5 kroner kan du besøge stenalderpigen Lola og rejse gennem stenalderen i Stiftsmuseets store og flotte udstilling LOLA. For samme beløb kan du boltre dig i dine tipoldeforældres verden på Frilandsmuseet De gamle Huse i Maribo. Du kan få et gys i Museum Obscurums mystiske verden eller kigge ind i familien Reventlows elskede sommerbolig på Reventlow-Museet Pederstrup.

 

Læs mere her

 

Silke, pailletter og broderier

Oplev originale dragter fra 1700-tallet på Reventlow-Museet Pederstrup

Louise Sebro, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, har været på opdagelse i museets store dragtsamling. Her har hun udvalgt en lille håndfuld dragter, der fra 4.-19. juli bliver vist på Reventlow-Museet. ”Disse helt fantastiske dragter skal give de besøgende en forståelse for Reventlow-familiens hverdag. Hvad var det, der optog dem, og hvordan er det afspejlet i de dragter, vi viser?”, fortæller Louise Sebro.

De originale dragter fra museets samling har aldrig været udstillet tidligere, og vi kan godt afsløre, at der er et par lækkerier til de tekstilinteresserede imellem. ”Vi har bl.a. en perle- og pailletbroderet vest fra 1700-tallet samt en dåbskjole, som efter sigende har været brugt i familien Reventlow. Derudover er der også et par overraskelser, som man kan opleve, hvis man tager turen forbi museet,” afslutter Louise Sebro med et smil på læben.

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L

Hvornår: 4.-19. juli 

Pris: almindelig entré

Læs mere

 

Køb billet

 

Fem fantastiske formidlingsfilm

Museum Lolland-Falster har fået produceret fem formidlingsfilm til gangbesværede og kørestolsbrugere, der besøger De gamle Huse

Fredag d. 3. juni kl. 13 sker der noget helt nyt på frilandsmuseet i Maribo. Her bliver fem helt nye formidlingsfilm nemlig præsenteret. Film, der skal give gangbesværede og kørestolsbrugere, der ikke kan komme ind i museets gamle bindingsværkshuse, en mere fyldestgørende museumsoplevelse.

“Ja, vi må jo blankt erkende, at vores frilandsmuseum ikke er velegnet til gangbesværede og kørestolsbrugere. Og med en vision for Museum Lolland-Falster om, at vi skal være museum for alle, håber jeg, at vi med disse små formidlingsfilm kan give netop denne gruppe en bedre helhedsoplevelse, når de besøger De gamle Huse”, fortæller Ulla Schaltz, direktør ved Museum Lolland-Falster.

Formidlingsfilmene er tematiserede og inddrager dermed flere af museets huse. Der er således mulighed for at dykke ned i 1800-tallets sociale lag, høre om skolevæsnet i perioden, komme tæt på de forskellige erhverv, der var i en landsby, eller høre om livets gang på bondegården.

 

Vil du vide mere?

 

Jernalderbosætninger ved Femern Bælt

Åben arkæologisk udgravning - Femern Bælt-projektet

Se og hør mere om jernalderbosætninger fundet ved de arkæologiske udgravninger forud for Femern Bælt-forbindelsen

Onsdag den 8. juli kan du opleve en arkæologisk udgravning ved Rødbyhavn og høre mere om danmarkshistoriens største tunnelprojekt.

Femern A/S og Museum Lolland-Falster åbner for de arkæologiske udgravninger ved Rødbyhavn og inviterer til en spændende eftermiddag. Projektleder Bjørnar Måge fra Museum Lolland-Falster vil fortælle om jernalderbebyggelse i området og om ny viden fra de arkæologiske udgravninger.

Der vil være gratis kaffe, te og kakao til alle besøgende.

Hvornår: onsdag den 8. juli kl. 13 – 16
Hvor: kør til enden af Sulkavavej, 4970 Rødby
Pris: gratis entré

Se hele programmet her

Køb din billet på forhånd!

Det er på grund af forsamlingsreglerne en god ide at købe sin billet på forhånd. Alle billetter, både entrebilletter og billetter til særarrangementer, købes gennem Billetexpressen.

Køb din billet her

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld