Nyhedsbrev 18. juni 2020

Rejs med pigen Lola gennem stenalderen i udstillingen LOLA på Museum Lolland-Falster. Lad dig fascinere af den verden, hun levede i for knap 6000 år siden. Det var en verden meget anderledes end vores.

Mød stenalderpigen Lola i ny udstilling på Museum Lolland-Falster i Maribo

Fortællingen om, hvordan vi blev bønder, fortælles gennem stenalderpigen Lolas øjne i den æstetisk flotte og velformidlede udstilling LOLA, som åbner i Maribo 26. juni.

Rejs med pigen Lola gennem stenalderen. Lad dig fascinere af den verden, hun levede i for knap 6000 år siden. Det var en verden meget anderledes end vores. Det var en verden med en anden livsform og andre forestillinger om livet og døden. Det var en verden i forandring. Det var dengang, vi blev bønder.

Vi kender Lola fra et lille 5700 år gammelt stykke tyggegummi af birkebarksbeg, som viste sig at rumme skyggen af Lola. Det lykkedes forskere at trække hendes DNA ud af begklumpen. Pigen havde mørk hud og hår og blå øjne, og hun havde spist gråand og hassenødder.

Den historie gik verden rundt, og nu kan folk se tyggegummiet med deres egne øjne. Det har nemlig fået en central plads i den ambitiøse udstilling LOLA, som Museum Lolland-Falster åbner den

26. juni på Stiftsmuseet i Maribo.

 

Læs mere og køb billet

 

Nyt samarbejde vil beskrive og fortolke stenalderens religion

Femern-udgravningerne kan afsløre helt nye sider af stenaldermenneskenes religion og ritualer. Det er i hvert fald planen med et nyt samarbejde mellem SDU’s religionshistoriker Mikael Rothstein og Museum Lolland Falster, hvor Rothstein og arkæolog Søren Anker Sørensen skal forske i stenalderens religiøse adfærd og forestillinger.

Dyrekæber, som er deponeret indenfor et afgrænset område. Ofrede lerkar. Paddelårer, spyd og skæftede flintøkser stukket ned i fjordbunden. Det er nogle af de mere besynderlige fund, arkæologerne har gjort under udgravningerne i Syltholm Fjord forud for etableringen af Femern-forbindelsen.

Genstandene er efter al sandsynlighed levn fra stenaldermenneskenes religiøse ritualer, så nu melder spørgsmålet sig. Hvad er fundene udtryk for, og hvilke ritualer har de indgået i for mellem 5500 og 6500 år siden? For at finde svar på de spørgsmål har Museum Lolland-Falster indgået en aftale med Syddansk Universitet om, at religionshistorikeren Mikael Rothstein tiltræder i et toårigt forskningsprofessorat på museet.

Gennem det nyskabende samarbejde med Mikael Rothstein udbygger og udvikler Museum Lolland-Falster sin position som forskningsinstitution.

 

Læs mere her

Rundvisninger i Museum Obscurum

Oplev den mystiske udstilling i sommerugerne, når Museum Lolland-Falster inviterer indenfor til temarundvisninger

Fra tirsdag d. 23. juni og frem til tirsdag d. 28. juli er der mulighed for at komme helt tæt på forskellige temaer i Museum Obscurum.

Dødekult og kulten om døden
Tirsdag d. 23. juni 20.00 – 21.00 + tirsdag d. 28. juli 20.00 – 21.00

Vampyrer og varulve
Tirsdag d. 14. juli 20.00 – 21.00

Spøgelser og genfærd gennem tiden
Tirsdag d. 30. juni 20.00 – 21.00

Harry Potter
Tirsdag d. 7. juli 20.00 – 21.00 + tirsdag d. 21. juli 20.00 – 21.00

Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing
Pris: voksne 90 kr., børn u/18 år 25 kr.

Da der er begrænsede pladser på rundvisningerne, skal billetter til rundvisningerne købes på forhånd.

 

Læs mere om sommeromvisningerne

 

Køb billet

Kom med en tur til Skejten

Når natur, kultur og kunst mødes - mandag d. 29. juni kl. 19

I år er det hele lidt anderledes. Af hensyn til forbud mod forsamlinger over 50 personer er vi i år nødt til at begrænse deltagerantallet til 45. Vi beder derfor deltagerne om at booke og købe billetter på forhånd på internettet via Billetexpressen.dk Det koster 60 kr. for voksne, mens det er gratis for børn. Vi beder om, at der bookes både betalingsbilletter for voksne og gratisbilletter for børn, så vi ikke overskrider forsamlingsforbuddet på over 50 personer inkl. guider.

Guiderne på turen til Skejten er denne gang kunsthistoriker Susanne Bangert fra Fuglsang Kunstmuseum, naturvejleder Johnny Madsen fra Guldborgsund Kommune, geolog Elly Andersen fra Det sorte Geomuseum i Gedser og arkæolog Anna-Elisabeth Jensen fra Museum Lolland-Falster. Igen i år er det fantastiske natur- og kulturlandskab ved Skejten omdrejningspunktet den sidste mandag aften i juni. Kom med på en anderledes tur ud i landskabet, når de forskellige fagnørder fortæller om landskabet ved Skejten ud fra hver deres kompetencer.

Hvornår: mandag den 29. juni 2020 klokken 19-21
Hvor: ved indgangen til Fuglsang Kunstmuseum, Nystedvej 71, 4891 Toreby Lolland
Pris: 60 kr. børn under 12 år gratis.

Billetter købes på forhånd via Billetexpressen.dk.

 

Læs meget mere

 

Køb billet

Job på Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster søger medarbejder til håndværkerteam

Museum Lolland-Falster søger en alsidig, dygtig medarbejder med hænderne skruet rigtigt på, og som har interesse for gamle håndværk.

Arbejdet omfatter mange forskelligartede opgaver, alt lige fra murer-, tømrer- og malerarbejde til arbejde med grønne områder, udstillingsopbygning, afvikling af events m.v.

Hos Museum Lolland-Falster kan vi garantere et alsidigt, spændende, udfordrende og givtigt arbejdsliv, hvor der er højt til loftet.

Du skal indgå i et team, hvor samarbejde mellem alle museets personalegrupper er højt prioriteret, men hvor du samtidig, en stor del af tiden, skal kunne arbejde selvstændigt, levere kvalitet af høj standard og planlægge din egen arbejdsdag. Du skal være klar til at hjælpe til, der hvor det brænder på.

Læs hele stillingsopslaget

Som følge af forsamlingsreglerne SKAL billetter købes på forhånd, uanset om det er entrébilletter eller billetter til et særligt arrangement.

Billetter købes her:

Billetexpressen - Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld