Nyhedsbrev 16. januar 2020

Hyggelig eftermiddag på Reventlow-Museet Pederstrup med gåtur i parken, fortællinger om livet på herregården og kaffe/kage i cafeen. Museumsinspektør Louise Sebro fortæller om herregårdslivet på landet i vintermånederne.

Tehuset i Reventlowparken dækket med sne. Foto: Mogens Warrer

Vinterfortællinger ved ilden

Hyggelig eftermiddag på Reventlow-Museet med gåtur i parken, fortællinger om livet på herregården og kaffe/kage i cafeen

Kom med på en lang gåtur i Reventlowparken, hvor Louise Sebro, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, fortæller om parken og de aktiviteter, der i gamle dage knyttede sig til naturen på landet. Gåturen ender ved caféen, hvor ilden knitrer i den gamle jernovn, og der fortælles flere historier om vinterlivet på herregårdene.

Eftermiddagens fortællinger vil berette om det hårde liv i de små huse i skoven, hvor krybskytteri blev en del af overlevelsen, om isfiskeri og indsamling af brænde og om, hvordan store isblokke blev transporteret til ishuset. Og ikke mindst om livet i de fine stuer hos godsejeren og hans familie, som ofte blev i byen om vinteren.

Hvor: Caféen ved Reventlow-Museet, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Hvornår: søndag den 2. februar kl. 14-16
Pris: 90 kr. inkl. kaffe og kage

Læs mere

 

Køb billet

 

Nakskov Skibsværft – fotoprojekt og de gode historier

Kulturmindeforeningen inviterer til foredrag om fotoprojektet Nakskov Skibsværft i billeder, krydret med anekdoter om livet på værftet og en introduktion til arbejdet med Nakskov lokalhistoriske Arkivs fotobog om emnet

80.000 negativer, 12 frivillige og to år. Det er ingredienserne, der har ført til Nakskov lokalhistoriske Arkivs fotobog om Nakskov Skibsværft. Bogen er udarbejdet i et samarbejde mellem arkivet og tidligere ansatte, og udkom i slutningen af 2019. Det store arbejde, værftets historie og ikke mindst anekdoter og spændende historier om livet på værftet fortæller Heidi Pfeffer, arkivleder på Nakskov Lokalhistoriske Arkiv samt tre af de involverede og tidligere ansatte Einer Hedensten Hansen, Viggo K. Vestergaard og John Christensen mere om d. 28. januar i Nykøbing.

Hvornår: 28. januar kl. 19
Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing Falster
Pris: Foredraget er gratis for Kulturmindeforeningens medlemmer, 60 kr. for ikke-medlemmer.

 

Læs mere om foredraget

 

Kulturmindeforeningen

Museum Lolland-Falster afholder forskningskonference om stenalderen d. 18.-19. juni 2020

Logo LOST 2020

I forbindelse med åbningen af Museum Lolland-Falsters nye stenalder-udstilling på Stiftsmuseet i maribo, med de mange spektakulære fund fra de arkæologiske udgravninger øst for Rødbyhavn i forbindelse med Femern-projektet, afholder museet en todages forskningskonference for nationale og internationale forskere i dagene op til udstillingsåbningen.

Hvorfor afholder Museum Lolland-Falster en konference omkring neolitiserings-problematikken i det vestbaltiske område?

Det gør vi fordi vi gerne vil markere overgangen fra udgravningsfasen i Syltholmfjorden, der varede fra 2013 og frem til 2019, til den kommende forskningsfase, der forventes at starte i 2020. Udgravningerne i Syltholmfjorden har været en væsentlig del af Femernprojektet, et af danmarkshistoriens største nødudgravningsprojekter, foranlediget af den planlagte tunnelforbindelse mellem Lolland i Danmark og Femern i Tyskland.

Udgravningerne i Syltholmfjorden har bibragt et stort oldsagsmateriale med en relativ bred dateringsramme, men med en klar overvægt af fund knyttet til overgangen mellem Ertebøllekulturen og den tidligneolitiske Tragtbægerkultur (ca. 4500 – 3500 BC).

I forbindelse med konferencen vil deltagerne få mulighed for at se museets nye udstilling med nogle af de mange spektakulære fund.

Rammerne for konferencen er Hotel Søpark i Maribo, beliggende smukt ud til Maribosøerne.

 

Vil du vide mere?

Besøgstallet toppede på Reventlow-Museet i 2019

Med 3027 gæster oplevede Reventlow-Museet Pederstrup sit bedste besøgstal i flere år

I 2019 lagde 3027 gæster vejen forbi Reventlow-Museet Pederstrup, hvilket er en fremgang i besøgstallet på godt 60 procent sammenlignet med 2018.

Louise Sebro, der tiltrådte som Leder af Reventlow-Museet i 2019, er jublende glad for de flotte besøgstal. De skyldes især succesudstillingen ”Stilleben på bordet”, som blev vist sommeren over, og hvor seks kvindelige godsejere fra Lolland fortalte om moderne godsejerliv gennem seks dækkede borde.

Hun fortæller, at udstillingen allerede fra første dag var en publikumsmagnet, og museet måtte holde ekstra åbent for at imødekomme den store interesse.

 

Læs mere

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

 

Foredrag om Femernudgravninger - den 19. februar - du kan allerede nu købe din billet her

Vinterferie på museet - uge 7

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld