Nyhedsbrev 17. november 2017

Museum Lolland-Falster starter crowdsourcing-projekt og beder unge om hjælp til at identificere genstande. Projektet får base på Stiftsmuseet i Maribo fra d. 29. november 2017.

Museum Lolland-Falster crowdsourcer med de unge

Museum Lolland-Falster beder unge om hjælp til at identificere genstande

Museum Lolland-Falster har ved en gennemgang af vores bygninger fundet en gammel, støvet papkasse i et hjørne på loftet af Stiftsmuseet. Papkassen var lukket med kraftigt sejlgarn og mærket med en gulnet seddel, hvor der med håndskrift stod ”J. Olsen” og ”Til Gjennemgang”, samt en maskinskrevet seddel med teksten ”Genstande fundet ved gennemgang 1972, se sag nr. 801-1972-1667, Q. R.”.

Da papkassen blev åbnet, viste det sig, at den indeholdt 12 genstande af meget forskellig art: en økse af jern, et gammelt fotografi, en grøn stenøkse, et smykkekors, et lerkar, en medalje, en mursten, en lille læderpung, en skrivemaskine, to sølvbægre og et sværd.

”Museet har brug for hjælp til at få identificeret de tolv genstande og igangsætter derfor et crowdsourcingprojekt rettet mod de unge”, fortæller projektets leder, Orla Juul. ”Det er første gang i museets historie, at vi bruger crowdsourcing-metoden, men vi mener, at i forbindelse med netop disse genstande vil der være megen hjælp at hente hos de unge, der jo både er gode til at tænke ud af boksen og til at færdes i den digitale verden,” afslutter Orla Juul.

Læs mere om papkassen og crowdsourcing-projektet

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: [email protected]

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld