Nyhedsbrev 16. august 2016

Søndag d. 28. august 2016 åbner Frilandsmuseet i Maribo dørene for årets håndværkerdag. Her vil omkring 40 forskellige håndværkere demonstrere deres fag og give gode tips og tricks til de interesserede.

Håndværker- og cafédag på Frilandsmuseet

Søndag d. 28. august 2016 åbner Frilandsmuseet i Maribo dørene for årets håndværkerdag. Her vil omkring 40 forskellige håndværkere demonstrere deres fag og give gode tips og tricks til de interesserede. Årets deltagerliste rummer alt fra tekstilhåndværk og kunsthåndværk til en stribe bygningshåndværkere, biavler og fåreavler og dertil byens fotograf, der tilbyder at tage portrætter i de hyggelige omgivelser.

”Museum Lolland-Falster ønsker at være med til at formidle de gamle håndværk, der efterhånden er en sjældenhed”, siger Finn Jensen, murer ved Museum Lolland-Falster, ”derfor er det altid en fornøjelse at samle alle disse eksperter til denne dag på Frilandsmuseet og derigennem give de besøgende en mulighed for at komme helt tæt på sjældenhederne” fortsætter Finn Jensen.

Læs mere om den traditionsrige håndværkerdag

 

Hvorledes virker hoffet?

Tirsdag d. 30. august bliver en del af sløret løftet for, hvorledes hverdagen ved hoffet udspiller sig og ikke mindst samarbejdet med majestæten er, når tidligere ceremonimester Christian Eugen-Olsen holder foredrag i Ridehuset på Reventlow-Museet Pederstrup. Undervejs vil foredraget blive krydret med personlige fortællinger og sjove beretninger fra Christian Eugen-Olsens mangeårige virke ved hoffet.

”Med Dronning Margrethes besøg på Lolland i juni sætter aftenens foredrag ikke blot denne begivenhed i relief, men lægger samtidig et nutidigt perspektiv på årets særudstilling på museet, 'En kongelig Visit', omhandlende Christian VIII og dronning Caroline Amalies besøg på Sydhavsøerne i 1843” beretter Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter: ”Hoffet spillede dengang som nu en vigtig rolle som bindeled mellem majestæten og befolkningen, og også dengang stod hoffet bag det store arbejde med bl.a. at få koordineret og tilrettelagt de kongeliges besøg rundt i landet”

Læs mere om Christian Eugen-Olsens foredrag

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld