Nyhedsbrev 12. maj 2016

Tirsdag d. 24. maj 2016 er det muligt at komme med på en offentlig rundvisning i oplevelsesruten Tur i Tiden, hvor kurator Jette Mellgren og museumsinspektør Jesper Munk Andersen vil løfte sløret for arbejdet med ruten og historierne bag de forskellige poster.

Rundvisning i oplevelsesruten Tur i Tiden i Reventlowparken

På turen, der varer en times tid, vil det være muligt for publikum ikke blot at høre om idéen bag posterne og de kunstneriske motiver bag værkerne, men også hvordan værkerne skal forstås i dialog med de talrige historier, som netop herregårdsmiljøer som Pederstrups rummer. ”At bruge kunsten som formidler af historien er altid en spændende og udfordrende oplevelse” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, om årets samarbejde med kurator for projektet Jette Mellgren og Fletvaerket. ”Som de andre års samarbejde har vist, så er kunsten en god formidlingskanal for de fortællinger og tanker, der gemmer sig i og omkring herregårdene”. Der var derfor heller ingen tvivl om, at museet igen i år ville indgå i et samarbejde, da Jette Mellgren præsenterede idéen om en oplevelsesrute i Reventlowparken.

Læs mere om rundvisningen

Kongerøgelse og Folkefest - Historisk salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup

Tre aftner hen over sommeren åbnes dørene til Reventlow-Museet Pederstrup, når museet indbyder til historiske salonaftner i tilknytning til årets særudstilling En kongelig Visit

Salonerne, hvoraf den første under temaet Kongerøgelse og Folkefest finder sted torsdag d. 26. maj 2016 kl. 19, vil tage publikum med tilbage til Christian VIII og dronning Caroline Amalies besøg på Lolland-Falster i 1843. ”Med salonaftnerne forsøger vi at gå nye veje med vores formidling på museet” beretter Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der sammen med museets formidler, Anne Elmer, vil forsøge at sætte rammerne for en aften i de kongeliges tegn. 

Læs mere om salonaftnen

Børn udstiller på Stiftsmuseet

Børn fra Maribo Juniorklub har produceret den ny udstilling, som åbner d. 17. maj 2016 på Stiftsmuseet i Maribo. Udstillingen hedder Obsessed – with everyday things og er kommet i stand i forbindelse med Maritekets ungdomsuger 29.marts – 8. april 2016. Udstillingen er lavet af medlemmer af Juniorklubben i Maribo og tager udgangspunkt i den ting i verden, som de holder allermest af.

Læs mere om udstillingen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: [email protected]

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld