Logo

Nyhedsbrev 16. juli 2015

Nu bliver der rig lejlighed til at opleve kurvemageriets mangfoldigheder helt tæt på, når Frilandsmuseet byder på muligheden for at flette sin egen bærkurv. U

Flettekursus på Frilandsmuseet - Flet din egen bærkurv

Frilandsmuseets sommerudstilling BÆRKURVE tager afsæt i de gamle flettetraditioner, men med et utraditionelt twist. Kurvene bliver nemlig præsenteret som nutidigt kunsthåndværk. Ti anerkendte, internationale flettekunstnere har bidraget til udstillingen, der kan opleves på Frilandsmuseet i Maribo fra d. 30. juni til 30. august 2015.  

Men nu bliver der rig lejlighed til at opleve kurvemageriets mangfoldigheder helt tæt på, når Frilandsmuseet byder på muligheden for at flette sin egen bærkurv.  Uanset om du har kyndige eller utrænede flettefingre, så vil du blive guidet til fremstilling af en personlig kurv, mens diverse materialer og fletteteknikker kan udforskes. Kurset indledes med et oplæg fra instruktøren.

Læs mere om flettekurset

 

Månedens artikel: Når kunst bygger bro mellem kulturhistorie og nutid i Reventlowparken og i haven ved Liselund

I vore dage er ro blevet en mangelvare. I en stresset hverdag med krav til omskiftelighed og fornyelse efterlades der ikke megen plads til eftertænksomhed, stilhed og fordybelse. Som skulpturprojektet FLYGTIGHED viser, er manglen på ro dog ingen ny opfindelse. Også for 200 år siden var øjeblikkes ro og flygtige stunder i naturen eftertragtede størrelser for mænd som C.D.F. Reventlow, der dedikerede hele haveanlæg til formålet.

Læs månedens artikel, der belyser sammenhængen mellem C.D.F. Reventlows og vores egen tid belyst gennem skultpturudstillingen FLYGTIGEHED i Reventlowparken og i haven på Liselund.

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld