Logo

Nyhedsbrev 9. april 2015

Endnu et fiskegærde er fremkommet i udgravningerne i Syltholmsparken. Fiskegærdet er ca. 50 meter langt. Gærdet slår en bue og må have vredet sig, idet de spidse ender på de lodrette stager vender hver sin vej på de to sider af knækket.

Kom på besøg i fortiden

Museum Lolland-Falster sætter under vidensfestivalen FORSKNINGENS DØGN fokus på museets arkæologiske undersøgelser forud for etableringen af den faste Femern Bælt-forbindelse, når vi inviterer til åben udgravning.

"Det er altid en fornøjelse at byde indenfor til åben udgravning på en arkæologisk udgravning. Her får vi mulighed for at komme helt tæt på fortiden og fortælle de fantastiske historier, som arkæologerne finder i den lollandske muld" fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om den åbne udgravning

Blandt Rigmænd og Bønder - 5000 år under Nykøbing Falster Omfartsvej

I anledning af Forskningens Døgn 2015 har Museum Lolland-Falster og Kulturmindeforeningen arrangeret et foredrag 23.4, hvor nogle af resultaterne fra de arkæologiske udgravninger ved omfartsvejen bliver præsenteret, og der gives et indblik i Falsters fjerne fortid fra stenalder til middelalder. Det er et bredt perspektiv - både tidsmæssigt og tematisk. For selvom resultaterne er lokalt forankrede, er de også del af en langt større kulturhistorisk fortælling, som vidner om en dynamisk og levende fortid i det landområde, der i dag kaldes Danmark.

Læs mere om foredraget

Årsberetning 2015

"Hvad hånden former er åndens spor" skriver Johannes V. Jensen i digtet "Hvor smiler fager den danske kyst".

Sådan indleder museets bestyrelsesformand årets beretning, og han fortsætter "Hvad hånden former" er også 'fodspor', aftryk ind i nutiden af menneskelig virksomhed engang. Vi kan betragte dem, tage dem i hånden og glædes over deres skønhed, beundre deres snilde, der fremstillede dem; men det er først i sammenhæng med dem fra dengang, at de får betydning.

Alt dette forudsætter et stort arbejde på museet, og dette arbejde bliver belyst og dokumenteret i årsberetningen, som nu er tilgængelig her.

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld